Daimler nedjusterer efter forsinkelse og dieseludfordringer

Udgivet den 19-10-2018  |  kl. 15:43  |  

Forsinkede leveringer og udfordringer med dieselbiler af mærket Mercedes-Benz betyder, at den tyske bilproducent Daimler nu må nedjustere sine forventninger for 2018.

Det oplyser selskabet i en meddelelse til fondsbørsen fredag eftermiddag, hvor det også præsenterer foreløbige tal for tredje kvartal.

Daimler regner nu med, at indtjeningen på Mercedes-biler vil være "markant" under niveauet fra sidste år, skriver Bloomberg News. Tidligere var forventningen, at indtjeningen kun ville være "lidt under" niveauet.

- Den største faktor er en stigning i de ventede omkostninger i forbindelse med igangværende statslige procedurer og tiltag i flere regioner med hensyn til Mercedes Benz' dieselskøretøjer, lyder det i meddelelsen fredag eftermiddag.

Her fremgår det også, at bilmærket har oplevet et lavere salg på grund af forsinkede leveringer af køretøjer.

Bilproducenten venter nu også, at indtjeningen på Daimler-busser vil lande "markant" under sidste års, og det er en nedjustering fra "i samme størrelsesorden" som indtjeningen sidste år.

Det skyldes, at den del af forretningen oplever en faldende efterspørgsel i nogle markeder, oplyser Daimler.

Ifølge den tyske bilproducent har hændelserne også ført til, at driftsresultatet i tredje kvartal er betydeligt under markedets forventninger - og også lavere end i 2017.

I tredje kvartal endte driftsresultatet på 2,5 mio. euro for hele koncernen, mens Daimler i samme kvartal sidste år kunne præsentere et driftsoverskud på 3,4 mio. euro.

Daimler-aktien falder fredag eftermiddag 3,7 pct. på børsen i Frankfurt, og tidligere lød faldet på helt op mod 7 pct.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
9,62%
 
22/04/19

 
8,93%
 
22/04/19

 
8,41%
 
22/04/19

 
3,64%
 
22/04/19

 
1,18%
 
22/04/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder