Danske Banks chefstrateg: Høj inflation i USA bør ikke afskrække aktieinvestorer

Udgivet den 10-04-2024  |  kl. 15:05  |  

Aktieinvestorerne bør ikke hænge sig for meget i den overraskende store stigning i den amerikanske inflation i marts.

For selv om den høje inflation betyder, at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, med al sandsynlighed vil vente længere tid med at sænke sine renter, er det ikke et problem for aktiemarkedet, der nyder godt af den stærke amerikanske økonomi.

Det vurderer Frank Øland Hansen, der er chefstrateg i Danske Bank, i en kommentar.

De amerikanske forbrugerpriser steg i marts med 3,5 pct., og dermed tiltog inflationen mere end ventet. Økonomerne havde ifølge Bloomberg News regnet med 3,4 pct. fra 3,2 pct. måneden før.

Også kerneinflationen skuffede, da den fastholdt stigningstakten på 3,8 pct. mod en ventet afmatning til 3,7 pct.

Og selv om den umiddelbare reaktion på den skuffende inflationsopgørelse er aktiekursfald, er der mere styrke at finde i aktiemarkedet.

- Årsagen til, at inflationen kun kommer ganske gradvist ned, er, at det går rigtig godt for amerikanske økonomi og de amerikanske virksomheder. Derfor kan aktiemarkedet også fortsætte med at vise styrke, selv om rentenedsættelserne udebliver et stykke tid, skriver Frank Øland Hansen.

- Men naturligvis er den umiddelbare reaktion, at aktierne sendes lidt ned, da investorerne trods alt hellere vil have høj vækst og lav inflation, tilføjer chefstrategen.

Herhjemme falder det danske C25-indeks 1,1 pct. efter inflationstallene fra et plus på 0,1 pct. før, og i USA er små plusser for de tre toneangivende aktieindeksfutures vendt til fald på 1,2-1,5 pct.

Frank Øland Hansen påpeger, at der er sket et markant stemningsskift, hvor frygten for en recession er forduftet, og der i stedet fokuseres på en fortsat stærk økonomi - et såkaldt "no landing"-scenarie.

- Vi er begyndt at kigge mere mod de cykliske sektorer som industri og råvarer, og så kan også gode lide US Small Cap, altså de lidt mindre børsnoterede amerikanske virksomheder, der kan nyde godt af et bredt funderet opsving, skriver Frank Øland Hansen.

Den overraskende høje amerikanske inflation betyder dog, at man i Danske Bank har udskudt forventningen til første rentenedsættelse fra Federal Reserve til juni fra maj. Der ventes dog stadig tre rentesænkninger i 2024.

.\\˙ MarketWire

Morten Frederik Heltoft

Tags:  macro❯  USA❯