Demants 2023 ses præget af usikkerhed og aftagende omkostningspres

Udgivet den 31-01-2023  |  kl. 12:00  |  
Arkiv: Foto

Når Demant kommer med regnskab tirsdag i næste uge, vil ledelsen formentlig spille ud med forventninger om en organisk vækst på 1-5 pct. og et driftsresultat EBIT på 3400-3700 mio. kr.

Det vurderer DNB i en optakt til regnskabet, hvor anbefalingen "køb" fastholdes, men kursmålet snittes med en tyver til 240 kr. fra 260 kr.

Banken vurderer, at markedsforholdene fortsat er usikre, men også at presset på omkostningerne er løjet af.

- Vi forventer, at selskabet vil fremhæve en fortsat markedsafmatning ind i 2023, drevet af svag forbrugertillid, som påvirker den globale organiske enhedsvækst på høreapparatmarkedet negativt. Vi forventer dog også et mindre hårdt omkostningspres på grund af faldende fragtrater. Vi ser Kinas genåbning som et lyspunkt i år, skriver Rune Majlund Dahl, analytiker i DNB, i et notat.

Han venter, at Demant når en organiske vækst på 4,1 pct. i 2023 - lidt over konsensus på 3,6 pct. og i den øvre ende af den prognose, han forudser, at Demant spiller ud med.

Også driftsresultat, EBIT, forudser DNB ender i den øvre ende på 3611 mio. kr., mens konsensus ligger lidt lavere på 3558 mio. kr.

Demant falder tirsdag formiddag med 1,1 pct. til 191,25 kr. Siden årsskiftet er aktien dykket 0,7 pct.

DNB betegner værdiansættelsen af Demant som "ukrævende" og ser positivt på de langsigtede markedsudsigter.

.\\˙ MarketWire

Jakob Dalskov

Tags:  Maintain❯  Research❯  Shares❯