Deutsche Bank undersøger tvivlsomt salg af investeringsprodukter

Udgivet den 25-01-2021  |  kl. 09:04  |  

Deutsche Bank undersøger i øjeblikket, om nogle af bankens medarbejdere har solgt sofistikerede investeringsprodukter til virksomhedskunder i strid med EU-reglerne for efterfølgende at dele overskuddet med enkeltpersoner i disse virksomheder.

Det skriver Financial Times.

Granskningen i den tyske storbank - der går under navnet Project Teal - blev igangsat på baggrund af en række kundeklager sidste år, fortæller personer med kendskab til sagen.

Undersøgelserne var i første omgang rettet mod Spanien, men er nu udvidet for at opsnappe et større mønster af uregelmæssigheder, som kan have stået på i flere år.

Banken mener, at en række medarbejdere med fuldt overlæg kan have solgt uhensigtsmæssige investeringsprodukter til kunder, der ikke har været opmærksom på de medfølgende risici.

Der ses samtidig på, om de implicerede ansatte har delt gevinsterne fra salget med medarbejdere i kundevirksomhederne.

- Vi har igangsat en undersøgelse i forbindelse med vores engagement med et begrænset antal kunder, skriver Deutsche Bank i en meddelelse ifølge Financial Times.

I løbet af det seneste årti har Detusche Bank været indblandet i en række uheldige sager om blandt andet rentesvindel og hvidvask, hvilket har resulteret i bøder i milliardklassen.

Deutsche Bank ønsker ikke at kommentere de igangværende undersøgelser.

/ritzau/FINANS

Anders Krog Kristiansen

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder