DFDS køber logistikselskab med årlig omsætning på 260 mio. kr. - NY

Udgivet den 15-09-2021  |  kl. 10:33  |  

Rederiet og logistikselskabet DFDS overtager den danske speditør ICT Logistics, der har 80 ansatte og en årlig omsætning på 260 mio. kr.

Det oplyser selskabet i en meddelelse onsdag, hvilket blot er en enkelt dag efter, at DFDS oplyste om færdiggørelsen af overtagelsen af HSF Logistics, der nu kan integreres.

DFDS har ejet 19,9 pct. af aktierne i ICT Logistics siden 2006, men køber nu resten af selskabet.

Det sker for at styrke selskabets transportløsninger mellem Skandinavien og Østeuropa, der er det primære fokus for ICT.

- ICT Logistics tilfører en væsentlig forbedring af vores tilbud til kunder, der handler i Østeuropa. Udvildelsen af logistiknetværket supplerer også vores baltiske færgeruter, siger Niklas Andersson, der står i spidsen for logistikdivisionen hos DFDS, i meddelelsen.

Det opkøbte selskab leverer transportløsninger for hel- og partlæs samt stykgods. Kundebasen tæller ifølge meddelelsen flere større danske industrivirksomheder.

Driften omfatter en flåde på omkring 600 trailere og 20 ejede lastbiler.

Transaktionen har ingen væsentlig indvirkning på DFDS' forventninger til 2021, fremgår det af meddelelsen.

DFDS ændrede tirsdag på sine forventninger i forbindelse med, at synergimålene for købet af HSF Logistics blev offentliggjort.

Der skal hentes synergier for omkring 75 mio. kr. inden udgangen af 2023, mens logistikdivisionen ventes at omsætte for mere end 8 mia. kr. med et driftsresultat før af- og nedskrivninger (EBITDA) på omkring 900 mio. kr. før synergier, lød det fra selskabet.

DFDS opjusterede også forventningerne til til investeringerne i 2021, der blev løftet til 3,5 mia. kr. fra 2,8 mia. kr.

De finansielle forventninger til driften (EBITDA) før særlige poster blev fastholdt på 100 mio. kr.

DFDS-aktien stiger 1,1 pct. til 366,40 kr.

.\\˙ MarketWire

Trine Vestergaard

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder