DFDS/Carnegie: Passagerdel en sten om benet - men DFDS når i mål

Udgivet den 23-10-2020  |  kl. 11:36  |  
Arkiv: Foto

Fredagens opjustering fra DFDS viser, at rederiets øvrige forretning udover passagerdelen er kommet tilbage hurtigere end ventet.

Sådan lyder vurderingen fra Carnegies DFDS-analytiker, Dan Togo Jensen.

- Vi var lidt i tvivl om, hvorvidt styrken af den tilbagevending, vi har set i transportmarkedet hos DSV og Mærsk, ville have en tilstrækkelig effekt hos DFDS. Tilbagevendingen er selvfølgelig blevet udvandet af, at volumenerne på passagersiden stadig er ramt af de her rejserestriktioner. Men DFDS kom i mål. I forhold til, hvad jeg lå med i forvejen, er det dog ikke den største opjustering, siger Dan Togo Jensen.

Det er højere fragtmængder, der har fået DFDS til at skrue op for forventningerne, så rederiet nu venter et driftsresultat (EBITDA) for 2020 på mellem 2,5 og 2,7 mia. kr. mod en tidligere forventning på 2,2-2,5 mia. kr.

Rejserestriktionerne har dog samtidig reduceret antallet af passagerer i tredje kvartal mere end ventet, men den positive udvikling for fragtaktiviteterne mere end opvejer det lave resultat for passageraktiviteterne.

Tidligere på måneden opjusterede både Mærsk og DSV forventningerne til 2020.

Mærsk venter nu, at EBITDA før omstrukturerings- og integrationsomkostninger for hele året vil lande på mellem 7,5 og 8 mia. dollar mod tidligere forventet 6-7 mia. dollar, mens DSV nu ser et driftsresultat (EBIT) før særlige poster for hele året på over 9250 mio. kr. mod tidligere 8200-8700 mio. kr.

- Opjusteringen i DSV og Mærsk var større relativt set, men de har så også fuld eksponering mod fragtmarkederne, hvor DFDS har passagerdelen, der er en sten om benet og trækker i modsat retning, siger Dan Togo Jensen.

- Den øvrige forretning ser ud til at være kommet tilbage hurtigere end ventet. Kunderne bygger igen lager op i Storbritannien forud for brexit, og så begynder eksportmængderne til Tyrkiet at komme tilbage i normal gænge hjulpet blandt andet af den relativt svage valuta.

Han ser samtidig ikke nogen risiko for, at DFDS lander uden for skiven.

- Der kan ikke gå så meget galt. De kender risikoen i passagerforretningen, så det bliver minimum 2,5 mia. kr. Det tror jeg, at vi kan være rimeligt sikre på.

Opjusteringen bliver taget vel imod af investorerne, der fredag formiddag sender DFDS-aktien op med 6,1 pct. til 250,40 kr.

- Der er altid lettelse, når tingene udvikler sig, som man håber på, så på den måde skal det afføde en positiv kursreaktion.

/ritzau/FINANS

Nicoline Kjelland

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder