DS: Svag stigende omsætning i industrien

Udgivet den 07-04-1998  |  kl. 09:45  |  

København--7. april--NetPosten--Korrigeret for sæsonmæssige udsving steg mængdeindekset for industriens omsætning af egne varer og tjenester i december-februar 1997/98 med 1 pct. i forhold til september-november 1997. Stigningen har været størst i den del af industrien, der fremstiller varige forbrugsgoder. Det oplyste Danmarks Statistik tirsdag.

De sæsonkorrigerede tal viser endvidere, at industriens omsætning af egne varer og tjenester og ordreindgang i løbende priser i december-februar 1997/98 var henholdsvis uændret og steg 3 pct. i forhold til september-november 1997.

Betragtes udviklingen i industriens fire hovedsektorer har der i fremstilling af varige forbrugsgoder været en relativ stor fremgang i omsætningen og navnlig i ordreindgangen. Det sidste er også tilfældet i investeringsgodeindustrien, men her kan fremgangen i høj grad forklares af en enkel ekstraordinær stor ordreindgang fra hjemmemarkedet i januar 1998.

For industrien under et har der i de seneste tre måneder vaeret en uændret eksportomsætning og eksportordreindgang. For eksportordreindgangen har der været et fald i investeringsgode- og mellemproduktindustrien og en stor stigning i fremstilling af varige forbrugsgoder.

Industriprisindekset, som er et udtryk for udviklingen i industriens salgspriser, faldt 1 pct. fra september-november 1997 til december-februar 1997/98.

Udgivet af: NPinvestordk