DSV Panalpina/Citi: Synergierne ved fusionen kan trække ud

Udgivet den 11-10-2019  |  kl. 08:31  |  
Arkiv: Foto

Det vil formentlig tage lidt længere tid at høste synergierne ved sammenlægningen af DSV og Panalpina, end store dele af aktiemarkedet venter, mener den amerikanske storbank Citigroup.

Banken genindleder dækning af transportkoncernen med anbefalingen "neutral" og sætter et kursmål på 675 kr. - omtrent 7 pct. over torsdagens slutkurs på 632,20 kr.

Da banken senest havde dækning af DSV, var anbefalingen "køb".

- Grunden til, at vi er neutrale, er, at selv om selskabet historisk har vist driftsmæssige kvaliteter ved sammenlægninger, så ser vi begrænsede muligheder for at levere på synergimål på kort sigt og/eller at gasse op for synergimålene i forbindelse med den nylige fusion mellem DSV og Panalpina, skriver Citi i et notat.

Banken peger på, at DSV går efter, at levere synergier på samlet 2,2 mia. kr. i 2021.

Heraf venter konsensus, at der vil være indfriet synergier for 1 mia. kr. ved udgangen af 2020 - det vil sige 17 måneder efter sammenlægningen.

Og det er på det sidste punkt, at Citi mener, at DSV Panalpina vil få svært ved at levere. Banken regner kun med synergier for 800 mio. kr. ved udgangen af 2020.

Til støtte for vurderingen peger Citi på, at Panalpinas indtjening i meget høj grad afhænger af udviklingen i markedet for luftfragt, som banken spår vil skrumpe omkring 8 pct. i fjerde kvartal, eller en del mere end konsensus i markedet om et fald på 5 pct.

Citi peger på, at store lagre i den tyske bilindustri taler for, at efterspørgslen på luftfragt til Europa er på vej ned.

- Vi anerkender selvfølgelig, at DSV på længere sigt vil reagere over for en længerevarende nedtur på luftfragtmarkedet med øgede besparelser, men dette vil være en kur i 2021 snarere end i 2020, mener Citi.

DSV Panalpina-aktien steg torsdag med 0,7 pct. til 632,20 kr. Set over hele 2019 er aktien gået frem med små 50 pct.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Downgrade❯  Research❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder