ECB-topchef maner til tavshed om ny strategi

Udgivet den 13-01-2020  |  kl. 16:20  |  

Christine Lagarde, der topchef for Den Europæiske Centralbank, har sat gang i en ny strategi for centralbanken - og hun beder nu parterne om at holde tand for tunge og undlade at diskutere oplæg strategien offentlig.

Ifølge kilder har centralbankchefen skrevet det i et brev til styrelsesrådet i ECB, fortæller kilder til Bloomberg News.

Lagarde vil selv formelt fortælle om blandt andet rammerne for den nye strategi den 23. januar.

I forbindelse med sit første pressemøde som centralbankchef den 12. december sidste år, fortalte Christine Lagarde, at hun ville give centralbankens strategi et nøje gennemsyn.

Og at arbejdet begyndte i januar.

Siden pressemødet har flere blandet sig i, hvad ECB burde se på og tage med i den nye strategi.

I december lovede centralbankchefen, at der ville blive plads til både at se på aspekter af de uligheder, der er i de forskellige landes økonomi, hvad klimaforandringer kan betyde og meget andet.

- Jeg vil endnu ikke gå i detaljerne med, hvad vi kommer til at se på. Vi mangler fortsat at få rammerne helt på plads, sagde Christine Lagarde dengang.

Styrelsesrådet i ECB mødes den 22. og 23. januar. Og det er i den forbindelse, at Christine Lagarde vil komme med en udmelding.

Det er planen, at den strategiske gennemgang skal være afsluttet inden udgangen af 2020. ECB's forrige strategi er fra 2003.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Eurozonen❯ 

Relaterede nyheder