ECB-topchef vil have genopretningsfond gjort permanent

Udgivet den 19-10-2020  |  kl. 16:46  |  

Topchefen for Den Europæiske Centralbank (ECB), Christine Lagarde, vil have gjort den ekstraordinære genopretningsfond på 750 mia. euro permanent. Fonden er blevet til for at hjælpe lande i forbindelse med coronapandemien.

Det siger Lagarde til den franske avis Le Monde, skriver Bloomberg News.

- Genopretningsfonden er et redskab til en ekstraordinær situation. Men vi bør diskutere muligheden for fortsat at have den i den europæiske værktøjskasse, så den kan bruges igen, hvis der opstår en lignende situation, siger ECB-topchefen.

- Jeg håber, at der også kommer en debat om et fælles budgetværktøj for euroområdet, og at vi kan bruge vores nye erfaringer her, tilføjer hun.

ECB har længe efterspurgt et fælles budget for euroområdet, og med Christine Lagardes bemærkninger er hun nu gået et skridt videre fra sin tidligere holdning om, at genopretningsfonden burde være en engangsforeteelse, skriver Bloomberg News.

Også politikerne er blevet mere og mere bekymrede for den manglende fart på genopretningen i økonomien. Og med mindre end to uger til det næste rentemøde i ECB er udsigterne for euroområdet forværret, efter at flere lande har indført udgangsforbud og andre begrænsninger for at stoppe spredning af coronavirus, skriver Bloomberg News.

- Siden vendingen, som vi så i løbet af sommeren, har opsvinget været ujævnt, usikkert og ufuldstændigt, og vi risikerer nu at miste momentum, siger Christine Lagarde.

Det næste rentemøde i Den Europæiske Centralbank afholdes den 29. oktober.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  macro❯  Eurozonen❯ 

Relaterede nyheder