EU venter større pres på BNP-væksten i eurozonen i år

Udgivet den 07-07-2020  |  kl. 10:20  |  

Europa-Kommissionen er tirsdag formiddag kommet med sine prognoser, der viser, at BNP-væksten i eurozonen nu ventes at være negativ med 8,7 pct. i år mod tidligere ventet negativ med 7,7 pct.

Det skriver Bloomberg News.

Den økonomiske vækst skrumpede med 13,5 pct. i andet kvartal i eurozonen, vurderer Europa-Kommissionen.

Generelt venter Europa-Kommissionen, at genopretningen vil være uensartet på tværs af medlemslandene, hvor BNP-væksten i Danmark ventes at skrumpe med 5,2 pct. i år og stige med 4,3 pct. til næste år.

Europa-Kommissionen pointerer, at den økonomiske aktivitet i Danmark har vist sig mere modstandsdygtig endt tidligere ventet på trods af den tidlige nedlukning.

- Den nye genopretningspakke, der omfatter frigivelse af feriepengene, ventes at øge privatforbruget fra slutningen af 2020, skriver Europa-Kommissionen.

Til sammenligning estimerer Europa-Kommissionen med større fald i BNP-væksten i flere af Middelhavslandene i år, hvor væksten til gengæld også ventes at blive højere til næste år.

I Italien, der har været blandt de lande, som har været hårdest ramt af coronavirusudbruddet, ventes et fald i BNP-væksten i år på 11,2 pct. og en vækst på 6,1 pct. til næste år.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  macro❯  Danmark❯  Eurozonen❯ 

Relaterede nyheder