Europa/aktier: Britiske aktier indtog bunden af eliteindeks

Udgivet den 11-07-2017  |  kl. 17:53  |  

To britiske aktier var blandt de mest faldende europæiske eliteaktier i Stoxx 600-indekset tirsdag, mens der gennemgående var en sur stemning blandt aktieinvestorerne.

Stoxx 600 endte med et fald på 0,5 pct., mens FTSE 100 i London faldt 0,6 pct. De franske aktier i CAC 40-indekset landede 0,5 pct. lavere, mens det tyske DAX-indeks begrænsede faldet til 0,1 pct.

Værst blandt de europæiske eliteaktier stod det til for den britiske forlagskoncern Pearson, som fik smæk for at sælge ud af sine værdier.

Pearson sælger nemlig 22 pct. af andelen i forlaget Penguin Random House for omkring 1 mia. dollar - svarede til omkring 6,5 mia. kr. - i et forsøg på at opnå en bedre balance og derefter sende kontanterne videre til aktionærerne.

I første omgang steg aktien på nyheden, men trækket bliver af flere ifølge Reuters set som utilstrækkeligt og kortsigtet. Aktien faldt tirsdag 4,8 pct. og er faldet omkring 20 pct. i år.

Ligeledes britiske Marks & Spencer droppede 4,7 pct. til 323,20 pence efter en handelsopdatering, der afslører et bekymrende salg af fødevarer. Kæden af stormagasiner forsikrede ellers, at selskabets genopretningsplan kører på skinner og holdt også fast i forventningerne til hele regnskabsåret. Til gengæld faldt det sammenlignelige salg af fødevarer med 0,1 pct. i første kvartal.

Også den hollandske post, Post NL, blandede sig i bundkampen med et fald på 4,5 pct.

/ritzau/FINANS

Rikke Marie Dahl

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder