Europa/aktier: Håb for handelsforhandlinger skaber god stemning

Udgivet den 14-09-2018  |  kl. 12:46  |  

Håbet om nye handelsforhandlinger mellem Kina og USA er med til at skabe positiv stemning på de europæiske børser, hvor samtlige af de store indeks ligger med små stigninger ved middagstid fredag.

Kina har accepteret en invitation fra USA til en ny række møder, hvor parterne vil forsøge at finde en løsning på handelskonflikten.

Men selv om Kina er "seriøs" omkring at løse konflikten igennem forhandlinger, så vil landet ifølge China Daily ikke lade sig overtrumfe. USA's præsident, Donald Trump, skrev desuden torsdag på Twitter, at USA har kontrollen over forhandlingerne.

- Vi er ikke under pres for at indgå en aftale med Kina. De er under pres for at indgå en aftale med os, lød det fra Trump.

Bilsektoren, der er særligt følsom over for handelsspændingerne, er igen fredag med til at trække op i Europa, da den samlede sektor stiger 1,1 pct. i det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks.

Stoxx 600-indekset går 0,3 pct. frem. Det tyske DAX-indeks stiger 0,3 pct., det franske CAC 40-indeks vinder 0,4 pct., mens FTSE 100-indekset i London stiger 0,4 pct.

Investorerne belønner også den sydafrikanske - men britisk noterede - finanskoncern Investec, efter at selskabet fredag morgen præsenterede en omstruktureringsplan, der blandt andet indebærer en selvstændig børsnotering af Asset Management-divisionen.

Den store ændring var ifølge Bloomberg News ikke ventet blandt analytikerne, men den kommer, efter at selskabets stiftere, Stephen Koseff, der også er administrerende direktør, og Bernard Kantor, forbereder sig på at stoppe i Investec næste måned efter 40 år.

Aktien stiger 8,1 pct. og indtager dermed topplaceringen i det fælleseuropæiske indeks.

Danske Ambu fortsætter turen ned, efter at den japanske konkurrent Olympus i Børsen onsdag ytrede skepsis over for anvendelse af engangsprodukter inden for koloskopi - tarmundersøgelser - som Ambu planlægger at lancere inden årets udgang.

Samtidig har aktien haft det svært, siden Chr. Augustinus Fabrikker i sidste uge gennemførte et storudsalg af Ambu-aktier med rabat.

- Der har været en strøm af knap så positive nyheder, når man spørger markedet. Der har ikke været specielt mange positive på det seneste i hvert fald, siger Nikolaj Holmsgaard, der er børsmægler hos ABG Sundal Collier, til Ritzau Finans.

Aktien falder fredag 5,2 pct. og er dermed dagens bundskraber i Europa.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
9,67%
 
12:32:01

 
4,11%
 
18/07/19

 
3,67%
 
12:32:01

 
3,47%
 
12:32:01

 
1,39%
 
12:32:01

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder