Europa/aktier: Italienske banker får medvind af ministers EU-støtte

Udgivet den 11-06-2018  |  kl. 12:39  |  

Der er stigninger på tværs af de europæiske børser mandag, og særligt de italienske banker er i hopla efter en positiv kommentar om euro.

Søndag udtalte den italienske finans- og økonomiminister, Giovanni Tria, at regeringen har intentioner om at blive i eurosamarbejdet og samtidig vil skære i gælden, hvilket ellers har været en frygt blandt investorerne.

Det giver medvind til bankerne UniCredit, Intesa Sanpaola og Banco BPM, der stiger 3,2-5,6 pct. og trækker det toneangivende italienske aktieindeks, FTSE MIB, frem med 2,1 pct.

Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks stiger 0,4 pct., og investorerne lader ikke til at være påvirket af den kaotiske afslutning på weekendens G7-møde i Canada, hvor den amerikanske præsident, Donald Trump, trak støtten til en fælles sluterklæring.

Helt i toppen af indekset ligger den britiske satellitoperatør Inmarsat, der ifølge Bloomberg News har afvist et købstilbud fra sin amerikanske kollega, Echostar.

Inmarsat forklarer, at der er tale om et indledende bud, der undervurderer selskabets potentiale, skrev selskabet i en meddelelse sent fredag.

Aktien stiger mandag formiddag med 12,3 pct. på børsen i London, og det følger en stigning på 13,5 pct. fredag, hvor der allerede var rygter om et bud i markedet.

Echostar har ifølge Bloomberg længe været anset som en mulig køber af Inmarsat, der i analytikerkredse er blevet udråbt som et opkøbsmål efter omtrent en halvering af aktiekursen i løbet af det seneste år.

I bunden af indekset er den franske byggevareproducent Saint-Gobain, der ifølge Bloomberg News er blevet sænket til "undervægt" fra "ligevægt" hos britiske Barclays.

Barclays er blandt andet bekymret for aftagende aktivitet på det franske boligmarked. Aktien falder 2,5 pct.

/ritzau/FINANS

Aske Muff

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder