Europa/aktier: Svensk top og fransk bund forud for britisk afstemning

Udgivet den 18-10-2019  |  kl. 12:21  |  

Det europæiske aktiemarked byder ikke på store udsving fredag, hvor investorerne kigger mod det britiske parlament, der lørdag skal stemme om den brexit-aftalen, der blev indgået torsdag.

Det brede europæiske Stoxx-600 har ingen klar retning fredag, og ligger med et marginalt fald på 0,1 pct.

Det viser dog store forskelle på fredagens top og bund, hvor det svenske medicoselskab Getinge jerner til tops i indekset med et stigning på 19,7 pct.

Getinge havde i tredje kvartal et nettosalg, der slog selv det højeste analytikerestimat ifølge Bloomberg News. Omsætningen endte i perioden på 6,24 mia. svenske kr. Til sammenligning havde analytikerne ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg News ventet en omsætning på 6,06 mia. svenske kr

Svenske Sandvik ligger også blandt de øverste papirer på det europæiske indeks, og aktien stiger 2,8 pct., efter at selskabet kom bedre end ventet ud af årets tredje kvartal.

Det svenske selskab havde i perioden en justeret driftsindtjening på 4,62 mia. svenske kr. - hvad der svarer til 3,19 mia. kr. - mens analytikerne blot havde regnet med 4,42 mia. svenske kr.

I den anden ende bliver franske Renault kørt over af investorerne, der sender aktien ned med 11,8 pct. fredag, efter at bilkoncernen torsdag aften nedjusterede sine forventninger til årets resultat. Det er heller ikke det eneste franske selskab, der lider under nedjusterede forventninger.

Franske Danone, der er på kundelisten hos danske Chr. Hansen, sænkede fredag sine forventninger til årets resultat på grund af svaghed på det amerikanske yoghurtmarked og på det europæiske marked for vand på flaske.

Danone forventer nu, at det sammenlignelige salg vil vokse 2,5-3 pct. i 2019. Tidligere var forventningen en vækst på omkring 3 pct. Det får investorerne til at banke aktien i rødt med et fald på 7,3 pct.

/ritzau/FINANS

Mads Sejer Nielsen

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder