Europa/lukning: Amerikansk jobrapport gav store plusser

Udgivet den 06-12-2019  |  kl. 17:51  |  

Der blev hamstret aktier på de europæiske børser fredag, efter at jobtal fra USA viste markant vækst i beskæftigelsen på den anden side af Atlanten.

Antallet af job uden for landbruget voksede med 266.000 i november mod ventet 180.000 ifølge Bloomberg News.

- Der er tale om en meget solid rapport, og den bør betyde, at bekymringerne over recession skubbes solidt i baggrunden, siger en amerikansk investeringsstrateg til Reuters.

I Tyskland og Frankrig steg de toneangivende indeks med 0,9 pct. og 1,1 pct. Det britiske marked gik frem med 1,5 pct., mens det paneuropæiske Stoxx 600-indeks steg 1,2 pct.

Selskabsspecifikt blev der lagt mærke til en milliardhandel i forsikringssektoren.

Swiss Re. er gået ind på at sælge sit britiske forsikringsben til Phoenix Group for et beløb på 3,2 mia. pund, eller 28,3 mia. kr.

Swiss Re. steg 3 pct., mens britiske Phoenix måtte nøjes med en gevinst på 0,1 pct.

I London var der til gengæld rift om mineselskaberne, der nød godt af generelle prisstigninger på råvarer oven på de amerikanske jobtal. Antofagasta steg 3,5 pct., og BHP Group lukkede 2,4 pct. højere.

Der var også gevinst til stormagasinkæden Marks & Spencer, der steg 4,2 pct., efter at JPMorgan Chase droppede sin negative anbefaling "undervægt" og i stedet klistrede anbefalingen "neutral" på aktien.

I Paris dykkede medicinalselskabet Ipsen med hele 14 pct., efter at selskabet stoppede kliniske studier med et middel mod knoglelidelser.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder