Europa/lukning: Coronamismod ramte - bookingselskaber i top

Udgivet den 25-09-2020  |  kl. 17:50  |  

Flere restriktioner på grund af højere smittetal prægede fredag de europæiske ledende indeks. En stigning af coronasmittede betyder flere lokale nedlukninger og stramninger - og det reagerer investorerne på ved at sende aktierne ned. De ledende indeks endte med fald på over 1 pct.

Det brede europæiske aktieindeks Stoxx 600 faldt 0,2 pct.

Det engelske bookmaker-selskab William Hills aktie gik dog mod strømmen og sendt på himmelflugt med en stigning på 43,5 pct. på børsen i London.

Det skete, efter William Hill bekræftede at have modtaget to separate købstilbud fra selskaberne Apollo Management International og Caesars Entertainment, skriver Bloomberg News.

Forhandlingerne mellem de tre parter er i gang, men der er ingen garanti for, at de resulterer i en aftale, lød det fra William Hill.

I Stoxx 600-indekset blev de to bookingselskaber GVC og Flutter hevet med op af nyheden og endte i toppen af indekset med på henholdsvis 16,7 pct. og 6,8 pct.

På selskabsplan var der også højt til loftet hos det franske forlag Lagardère, der steg med over 32 pct., efter at Group Arnault, der er ejet af LVMH-ejer Bernard Arnaults familie, har købt yderligere 5 pct. i det franske forlags- og medieselskab, skriver Bloomberg News.

Group Arnault er milliardær Bernard Arnaults holdingselskab, der også er storaktionær i den franske luksusvaregigant LVMH.

Svenske Electrolux steg med 2,7 pct., efter hvidevareproducenten genoptog udbyttebetalingen samt meldte om et betydeligt opsving i indtjeningen og pengestrømmene i tredje kvartal.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder