Europa/lukning: DSM lyste op i svagt marked

Udgivet den 30-09-2020  |  kl. 17:51  |  

De store aktiemarkeder i Europa endte onsdag med moderate fald, efter at opløftende stimulusmeldinger fra USA ikke var nok til at opveje for en kaotisk første tv-duel mellem mellem Joe Biden og præsident Donald Trump.

Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks lukkede med et minus på 0,1 pct. Det tyske DAX-indeks tabte 0,5 pct., og det britiske FTSE 100-indeks faldt med 0,5 pct.

- Markedet vil reagere på overskrifter ligesom dem fra debatten i aftes, men i sidste ende er covid-19 og de økonomiske nøgletal vigtigere for aktiepriserne på længere sigt, siger Christoper Grisanti, der er chefstrateg hos MAI Capital Management, til Bloomberg News.

Den hollandske enzym- og ingredienskoncern DSM, der konkurrerer med blandt andet Chr. Hansen og til dels også Novozymes, har solgt forretningsbenet harpiks og funktionelle materialer til Covestro for 1,6 mia. euro.

Forretningsbenet omsatte sidste år for lige over 1 mia. euro og stod for 133 mio. euro af DSM's driftsresultat før af- og nedskrivninger (EBITDA).

Det understøttede DSM-aktien, der blev sendt op med 4,1 pct., mens tyske Covestro dykkede med 7,2 pct.

Det franske affald- og vandforsyningsselskab Suez steg 6,3 pct., efter at den større rival Veolia løftede sit bud på en aktiepost på 29,9 pct. i selskabet.

Det britiske cateringfirma Compass faldt med 3,4 pct., efter at selskabet udtrykte usikkerhed om udviklingen den kommende tid som følge af mulige nedlukninger for at få bugt med den nu igen stigende coronasmittespredning rundt omkring på selskabets markeder.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder