Europa/lukning: Fransk forsikringskæmpe fik hovedrolle i cyklisk fest

Udgivet den 03-06-2020  |  kl. 17:50  |  

Der var fest og farver blandt de europæiske aktier onsdag, hvor der skruet helt op for risikovilligheden til gavn for særligt cykliske aktier og finanspapirer.

Baggrunden er flere gode nyheder om genåbningen efter coronakrisen. Her er Kina, hvor virusudbruddet startede, i sagens natur længst fremme, og fra den kinesiske økonomi blev der onsdag præsenteret meget opløftende PMI-tal for maj.

Samtidig melder Tyskland nu officielt om ophævelse af rejseforbud i hele EU samt Storbritannien Island, Norge, Liechtenstein og Schweiz.

- Da nedturen ramte, var der ikke noget fundamentalt problem i økonomien. Det hele skyldtes en enkeltbegivenhed, og der er ikke nogen grund til, at vi ikke kan komme meget stærkt tilbage, siger Randeep Somel, der er porteføljeforvalter hos M&G Investments, til nyhedsbureauet Reuters.

FTSE 100-indekset i London steg onsdag 2,6 pct., det tyske DAX-indeks steg 3,8 pct., og CAC 40 i Paris gik 3,3 pct. frem.

Samtidig steg det paneuropæiske Stoxx 600-indeks 2,5 pct.

Som sektorer steg bank-, forsikrings-, rejse-, bil- og byggeaktierne mest, og blandt enkeltaktierne var blandt andet det franske forsikringsselskab AXA i kridthuset.

Ifølge finanshuset Bryan Garnier var det et "modigt" træk fra AXA at skære i sit udbytte i stedet for at suspendere det helt.

Og amerikanske JPMorgan vurderer, at justeringen allerede er regnet ind i kursen.

AXA steg 9,9 pct. til 18,96 euro i Paris.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder