Europa/lukning: Kundeservicekoncern toppede i misfornøjet marked

Udgivet den 02-05-2024  |  kl. 17:54  |  

Der var gang i de europæiske aktier torsdag, hvor særligt Danmark var repræsenteret med hele otte C25-selskaber i ilden.

Samtidig med at regnskaberne skulle tydes, forsøgte markedet at fortolke ordene fra gårsdagens rentemøde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, og de efterfølgende kommentarer fra formand Jerome Powell.

Rentemødet bød i sig selv ikke på de store overraskelser, da renten blev fastholdt. Til gengæld afviste centralbankchef Jerome Powell, at en renteforhøjelse skulle være på tale.

- Den seneste officielle holdning understøtter troen på, at der vil være en forsinkelse i timingen af første rentenedsættelser, men ikke et skift tilbage mod en stramning. Vores udgangspunkt er en samlet sænkning på 75 basispoint i år, skriver strateger fra OCBC ifølge Reuters.

Det brede fælleseuropæiske indeks Stoxx 600 faldt torsdag 0,2 pct. til 503,33.

Øverst endte den franske kundeservicekoncern Teleperformance efter sit regnskab for første kvartal, der viste en større vækst i det sammenlignelige salg end ventet.

Salget voksede på sammenlignelig basis med 0,9 pct. mod ventet 0,2 pct. Også omsætningen voksede mere end ventet.

Aktien steg 13,9 pct. til 97,32 euro.

Også med i toppen var GN med sit regnskab for første kvartal, der overraskede positivt på alle hovedposter.

Aktien steg 11,9 pct. til 208,60 kr.

Tyske Hugo Boss blev bundskraber torsdag, efter at modekoncernen fremlagde sit regnskab for første kvartal.

Salget på 1,01 mia. euro var stort set som ventet, og også driftsresultatet og nettooverskuddet voksede mere end ventet.

Hugo Boss fastholder dog sine forventninger om et salg på 4,3-4,45 mia. euro og et driftsoverskud på 430-475 mio. euro. Her er midtpunktet for begge under analytikerkonsensus på henholdsvis 4,44 mia. euro og 464,4 mio. euro.

Aktien faldt 6,9 pct. til 47,06 euro.

.\\˙ MarketWire

Morten Frederik Heltoft

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯