Europa/lukning: Mindre stigninger med britisk finanshus i front

Udgivet den 23-02-2024  |  kl. 17:45  |  

Stemningen på de europæiske aktiemarkeder var fredag afdæmpet, hvor torsdagens amerikanske aktiefest oven på chipproducenten Nvidias regnskab ikke for alvor slog rod på denne side af Atlanten.

Det blev dog til mindre plusser, og det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks lukkede med en fremgang på 0,4 pct. I Tyskland steg DAX-indekset 0,3 pct., og det samme gjorde britiske FTSE 100. I Frankrig lukkede CAC 40 oppe med 0,7 pct.

Regnskabssæsonen satte fortsat sit præg på handlen, og helt i top lå den britiske finanskoncern Standard Chartered efter et stærkt regnskab.

Den justerede indtjening før skat steg med 63 pct. til 1,06 mia. dollar, hvor analytikere adspurgt af Bloomberg havde ventet 0,99 mia. dollar. Derudover har Standard Chartered ligesom flere andre af de britiske storbanker annonceret et stort aktietilbagekøbsprogram. For den London-baserede bank er det på 1 mia. dollar.

For perioden 2024-2026 venter Standard Chartered at levere mindst 5 mia. dollar tilbage til aktionærerne.

Det bliver taget vel imod, og aktien steg 4,9 pct.

Der var også nyt fra den tyske kemigigant Basf, der har lagt ud med en ny spareplan, som selskabet håber vil øge driftsindtjeningen.

I år venter Basf at nå en driftsindtjening før særlige poster på 8,0-8,6 mia. euro mod de 7,7 mia. euro, der blev nået i 2023.

Efter et indledende fald rettede aktien sig, og det endte med en nedgang på 0,4 pct.

.\\˙ MarketWire

Christian Iversen Kielberg

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯ 

Seneste nyheder