Europa/lukning: Røde markeder på coronafrygt - rejsebranche trykket

Udgivet den 27-01-2020  |  kl. 17:46  |  

Den europæiske rejsebranche dykkede markant mandag, i takt med at flere blev smittet af coronavirusset, og det spredte sig uden for Kinas grænser. Både i en række asiatiske lande såsom Japan og Singapore er virusset konstateret, og der er fundet bekræftede tilfælde i USA og Frankrig.

Air France-KLM endte underdrejet med et fald på 5,6 pct. på aktiekursen, Intercontinental Hotels dykkede med 4,8 pct., og krydstogtselskabet Carnival faldt 5 pct.

Samlet endte det europæiske aktieindeks Stoxx 600 med et fald på over 2,2 pct., hvilket er det største siden 2. oktober sidste år, hvor det faldt med 2,7 pct. på grund af frygt for økonomisk afmatning grundet handelskrigen mellem USA og Kina.

- Markedernes negative reaktion skal formentlig ses i lyset af minderne om udbruddet af sars for 17 år siden, der ligeledes havde sit udspring i Kina, og som ramte turist-, transport- og detailsektoren hårdt, fordi folk valgte at holde sig hjemme, skriver Handelsbanken i en kommentar til faldene.

Det danske smykkeselskab Pandora blev den mest faldende aktie i luksussegmentet med et fald på 5,9 pct., da den kinesiske efterspørgsel er faldet i kølvandet på udbruddet af corona, skrev Reuters. Også Hermès, Burberry, Christian Dior, LVMH og Moncler endte mellem 3,7 og 4,8 pct. lavere.

Den mest faldende sektor mandag var råvarer med et fald på over 4 pct. Her droppede Rio Tinto, et af verdens største mineselskaber, med 5 pct., da der også er frygt for, at kineserne skruer ned for produktionen i forbindelse med virusudbruddet. Kina er verdens største forbruger af metaller.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder