Europa/lukning: Rentehop på stribe tog pynten af aktierne

Udgivet den 22-09-2022  |  kl. 17:57  |  

En stribe renteforhøjelser fra Schweiz, Norge, Storbritannien og ikke mindst USA trykkede stemningen på de europæiske aktiemarkeder torsdag.

Facit ved lukketid var et fald i det paneuropæiske Stoxx 600-indeks på 1,8 pct., hvilket akkurat pressede indekset under den seneste bund i juli og ned i det laveste niveau siden starten af 2021.

På sektorniveau var der fremdrift i flere af bankerne, der kan se frem til stigende indtjening i takt med, at centralbankerne sætter renterne op.

Bedst gik det italienske Unicredit, der steg 5,4 pct., efterfulgt af Banco de Sabadell, der endte 5 pct. højere. Spanske Sabadell har modtaget indikative bud på sin betalingstjeneste. Den værdisættes, ifølge kilder Reuters har talt med, til omkring 400 mio. euro.

Mens bankerne havde medvind, var der modsat fald i ejendomssektoren, der risikerer prisfald på ejendomme, som følge centralbankernes renteforhøjelser.

Blandt de svenske ejendomsselskaber faldt Balder og Castellum henholdsvis 5,9 pct. og 3,9 pct.

Også konjunkturfølsomme sektorer som teknologi og byggeri var i modvind. Desuden faldt rejsesektoren. Blandt andet var den franske hotelgruppe Accor i strid modvind og dykkede 6,9 pct., efter at JPMorgan skar sin anbefaling til "undervægt".

Securitas var med i toppen af Europa Stoxx 600 med en stigning på over 9 pct., efter at sikkerhedskoncernen onsdag aften præsenterede stærke salgstal for de første to måneder af indeværende kvartal.

.\\˙ MarketWire

Jakob Dalskov

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯