Europa/lukning: Små stigninger efter mandagens storudsalg

Udgivet den 22-09-2020  |  kl. 17:50  |  

De europæiske aktiemarkeder lukkede tirsdag med små stigninger drevet af fremgang til it- og energiaktierne efter mandagens storudsalg, der blandt andet var drevet af bekymringer om nye coronarelaterede nedlukninger i Storbritannien.

Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks endte tirsdag med en stigning på 0,2 pct. efter mandagens fald på 3,3 pct. Det tyske DAX-indeks steg med 0,4 pct., og det britiske FTSE-indeks lukkede med et plus på 0,4 pct.

- Vækstaktier og megacaps har vist sig modstandsdygtige, hvilket viser, at smitten indtil videre ikke har al magten. Det betyder, at mens volatiliteten øges gennem tab, så er man ikke tvunget til at sælge vindere, skriver makroanalytiker Sebastien Galy fra Nordea Asset Management, til Reuters.

De europæiske it-aktier fik tirsdag et rebound med fremgang på 3,9 pct. til hollandske Adyen og 2,0 pct. til ASML Holding.

Energiaktierne endte tirsdag med den største sektorfremgang blandt de 11 primære sektorer i Stoxx 600-indekset. Britiske BP steg 3,2 pct. og Shell blev løftet 3,6 pct.

Energiaktierne var mandag under pres efter det største fald til olieprisen i tæt ved to uger, men olieprisen kom tirsdag lidt igen med en mindre stigning til Brent-olien.

Det tyske leasingselskab Grenke steg 6,7 pct., efter at aktien har været presset af en short-sælger, der har anklaget selskabet for regnskabsfusk. Grenke har afvist sagen og bestilt en uafhængig revision.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder