Europa/middag: Banker hænger i bremsen efter pres fra ECB

Udgivet den 30-03-2020  |  kl. 12:48  |  

Røde farver er i overtal på de europæiske aktiemarkeder mandag middag, hvor nedturen dog overordnet set er begrænset.

De europæiske banker falder, efter at Den Europæiske Centralbank, ECB, fredag aften bad sektoren om at udskyde udbyttebetalinger og tilbagekøbsprogrammer af egne aktier under den nuværende coronakrise.

Værst går den franske finanskoncern Natixis, der ligger 9,7 pct. lavere, efterfulgt af blandt andet hollandske ABN Amro, der dykker med 7,3 pct.

På indeksniveau falder FTSE 100 med 0,7 pct. i London. Det tyske marked ligger 0,2 pct. lavere, og det franske marked taber 0,9 pct.

Blandt enkeltaktierne dykker Easyjet med 6 pct., efter at flyselskabet fra dags dato har besluttet at holde alle sine fly på jorden. Det skyldes de rejserestriktioner, mange lande har indført for at inddæmme spredningen af coronavirus, der siden december har spredt sig fra Kina til resten af verden.

Der er også pres på den franske bilproducent Renault, der har lukket alle sine fabrikker på nær dem i Kina og Sydkorea på grund af den aktuelle situation med udbruddet af coronavirus. Produktionen vil blive genoptaget, så snart omstændighederne tillader det. Bilaktien falder med 3,5 pct.

Meldingerne er også nedtrykkende fra ingeniørkoncernen ABB, da selskabet har trukket sine 2020-forventninger tilbage og varslet et fald i driftsmargin og omsætning i første kvartal.

ABB's ledelse og bestyrelse har desuden meddelt, at de går 10 pct. ned i løn under coronakrisen.

Aktien i ABB falder 5,6 pct.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder