Europa/middag: Bankerne hives op af renterne - ABN Amro i top

Udgivet den 08-03-2021  |  kl. 12:49  |  

De europæisk banker har en forrygende mandag, hvor sektoren under ét stiger med 2,7 pct. Helt i toppen af det brede Stoxx 600-indeks ligger hollandske ABN Amro med et plus på kursen på 7,1 pct. mandag middag.

Samlet stiger Stoxx 600 med 0,9 pct.

- De europæiske indeks ligger i plus hevet op af blandt andet stigende banker. Det er de stigende renter, der er med til at rykke på kurserne, siger Ole Kjær Jensen, afdelingsdirektør i Sydbank.

De europæiske investorer sender aktierne op på håbet om en solid genopretning i de europæiske økonomier i takt med, at antallet af smittede med coronavirus falder, skriver Reuters.

- Reflationshandelen understøtter europæiske aktier generelt, fordi de ikke er så vægtede mod vækstaktier og teknologi, som USA er, siger Neil Wilson, chefmarkedsanalytiker i Markets.com, til Reuters.

REJSELYSTNE HANDLER

Også krydstogtselskabet Carnival stiger -og er mandag en af de store vindere i det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks med en stigning på 5,4 pct.

Det sker, efter at selskabet fredag kunne se sin aktie gå tilbage med hele 11 pct., hvilket var det største fald siden november.

Men ifølge Michael Hewson, der er markedsanalytiker hos CMC Markets, sker det uden selskabsspecifikt nyt.

- Rejseaktierne var nogle af de store tabere fredag, men mandag ser vi, at de vinder lidt tilbage, da faldene fra fredag var i overkanten, lyder det.

Rejsesektoren faldt sammenlagt med 4 pct. fredag, men stiger mandag middag med 1,3 pct.

RØDE SÅLER KØBT AF AGNELLI

Den hovedrige italienske Agnelli-familie, der både har stiftet og ejer en stor bid af Fiat-koncernen, har købt en andel på 24 pct. af det luksuriøse skobrand Christian Louboutin.

Det skriver Exor, der er familiens investeringsselskab på sin hjemmeside.

Det koster den italienske familie 541 mio. euro at købe sig ind i brandet, der bedst er kendt for sine karakteristiske sko med røde såler.

Købsaftalen ventes af træde i kraft i andet kvartal, lyder det.

Mandag ved middagstid stiger Exor-aktien med 3,2 pct.

Mandag middag ligger Hellofresh i bunden af Stoxx 600, efter at måltidskasseselskabets anbefaling er blevet snittet til "underperform" fra "neutral", og kursmålet er sat ned til 51 euro fra 56 euro af det franske finanshus Exane BNP Parbas.

Aktien falder med 6,4 pct. til 55,45 euro.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder