Europa/middag: Plus til rejseaktier efter lempede restriktioner

Udgivet den 17-09-2021  |  kl. 12:30  |  

Stemningen er ved middagstid fredag vendt rundt på de europæiske børser, efter at morgenen ellers startede med pæne plusser over hele linjen. Dog er der god stemning i rejsebranchen, efter at den britiske regering ventes at varsle lempelser af udrejserestriktionerne.

Siden åbningen er grønt vendt til rødt på flere af de toneangivende indeks, og det fælleseuropæiske Stoxx 600 ligger nede med 0,1 pct., og det samme gør det tyske Dax-indeks. Det franske CAC 40 ligger i svagt plus, og det britiske FTSE 100 falder 0,1 pct.

Der er dog medvind til flere selskaber i luftfarts- og hotelbranchen på nyheden om, at den britiske regering ifølge The Guardian vil lempe reglerne for udlandsrejser i England.

Nyheden om lempelsen, der kan betyde, at flere rejsemål fjernes fra regeringens "røde liste", ventes offentliggjort af den britiske regering i løbet af fredag.

British Airways-ejer IAG stiger 4,3 pct. til 148,72 pence, irske Ryanair løftes 1,1 pct. til 16,81 euro, og rejseselskabet TUI vinder 3,9 pct. til 296,60 pence.

Også Rolls-Royce, der producerer flymotorer, stiger fredag eftermiddag 2,3 til 111,68 pence pct., og britiske Intercontinental Hotels Group, løftes 2,1 pct. til 4654 pence.

Der er mere nyt fra Storbritannen, hvor den britiske tøjkæde Next har lavet en aftale om jointventure med amerikanske Gap om at drive Gaps kædebutikker i Storbritannien og i Irland.

Gap valgte tidligere i år at lukke for alle sine butikker i de to lande.

Next stiger 2,2 pct. til 8168 pence på børsen i London fredag formiddag.

.\\˙ MarketWire

Christian Iversen Kielberg

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder