Europa/middag: Små fald forud for fase 1-handelsaftale

Udgivet den 14-01-2020  |  kl. 12:44  |  
Arkiv: Foto

De europæiske aktiemarkeder ligger tirsdag middag med små udsving, idet investorerne tager gevinst efter opturen forud for underskrivelsen af fase 1-handelsaftalen mellem USA og Kina, der er ventes at finde sted onsdag i Washington. De britiske boligentreprenørselskaber trækker opad efter løftede forventninger til det britiske boligmarked.

Det paneuropæiske Stoxx 600 Europe-indeks taber 0,1 pct. I Tyskland bliver det til et fald på 0,1 pct. til Dax-indekset, og det franske Cac-indeks ligger med et minus på 0,2 pct. Det britiske Ftse-indeks løftes med 0,1 pct.

- Markederne er ikke alt for sikre på, hvordan disse forhandlinger vil udvikle sig. Det er meget spænding mellem de atlantiske partnere. Markederne er også forsigtig som følge af, at USA kan vedtage en strategi om at sætte handelspris på EU ligesom det har gjort mod Kina, siger Teeuwe Mevissen, der er markedsøkonom hos finanshuset Rabobank til nyhedsbureauet Reuters.

De britiske boligentreprenørselskaber er et lyspunkt i onsdagens europæiske marked. Taylor Wimpey løftes 2,3 pct. og Bellway stiger 2,1 pct. Taylor Wimpeys koncernchef Pete Redfern ser potentiale for stigende boligpriser i år efter Det Konservative Partis valgsejr i december, hvilket reducerer Brexit-usikkerheden. Finanshuset Citigroup ser også større klarhed efter valget i december, og gentager sin købsanbefaling på den række af de britiske boligentreprenører.

Den tyske specialkemikaliekoncern Evonik smider 4,1 pct. til 25,47 euro, hvilket er det største fald i Stoxx 600 Europe-indekset. Det kommer efter at selskabets største aktionær RAG-Stiftung har solgt 25 mio. aktier i selskabet til 25,30 euro per aktie svarende til en andel på 5,2 pct.

Bankaktierne ligger med et fald på 0,4 pct. i Stoxx 600 Europe-indekset, hvor især de spanske bankaktier ligger svagt. Banco Santander smider 1,4 pct. og BBVA falder med 1,6 pct.

En række af de europæiske serviceselskaber ligger onsdag lunt i svinget med stigninger på 1,4 pct. til Compass Group og 1,4 pct. til franske Sodexo. Cateringselskabet Elior løftes 1,8 pct. Danske ISS, der har overlappende aktiviteter med de to selskaber, ligger med en stigning på 0,4 pct. i 169,60 kr.

Italienske Pirelli taber 2,7 pct. og finske Nokian taber 0,3 pct. efter at finanshuset UBS har sænket sin anbefaling på de to dækproducenter til sælg.

Den schweiziske finanssoftwarekoncern Temenos smider 2,5 pct. til 148,30 schweizer franc, og dermed fortsætter nedturen efter mandagens fald på 1,2 pct., der kom i kølvandet af annonceringen af, at shortsælgeren Shadowfall Research har shortet aktien.

Danone-aktien bliver tirsdag sendt ned med 0,9 pct. til 71,60 euro, efter at det franske finanshus Société Générale har sænket sin anbefaling af den franske yoghurtgigant Danone til "sælg" fra "køb" med et kursmål, der er skåret med 16 pct. til 69 euro. Société Générale venter, at Danone, der er storkunde hos danske Chr. Hansen inden for yoghurt-kulturer, vil sænke sine forventninger til den organiske salgsvækst i 2020 til 3-4 pct. fra 4-5 pct. med henvisning til mindre vækstbidrag fra mejeridivisionerne i Rusland og USA såvel som mineralvandsforretningerne i Asien og Europa.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder