Europa/middag: Vestas flyver til tops i grønt Europa

Udgivet den 07-11-2019  |  kl. 13:10  |  
Arkiv: Foto

Danske Vestas er trukket i førertrøjen i den europæiske aktiehandel torsdag, hvor vindmølleproducenten topper det paneuropæiske Stoxx 600-indeks med en stigning på hele 12,6 pct. efter morgenens regnskab, der overgik forventningerne og viste en langt stærkere ordreindgang end ventet.

Det brede paneuropæiske Stoxx 600-indeks løfter sig i middagshandlen med 0,2 pct., og generelt er der grønne indeks at finde over det meste af Europa.

De ledende europæiske aktieindeks - britiske FTSE 100, tyske DAX og franske CAC 40 - ligger alle med stigninger mellem 0,2 og 0,3 pct.

Blandt enkeltaktierne er Unicredit, Aston Martin og Deutsche Lufthansa i fokus.

For sidstnævnte, der er den næstmest stigende aktie i det brede indeks ved middagstid, er det en forbedret præstation for selskabets datterselskab Eurowings, der er med til at sikre flyaktien en stigning på 8,1 pct.

I England falder den britiske producent af luksusbiler Aston Martin på børsen på grund af et skuffende salg i tredje kvartal.

Det ordinære overskud blev 13,4 mio. pund i kvartalet, hvilket er 51 pct. mindre end i samme periode sidste år.

Derudover kunne selskabet fortælle, at det forventer, at salget vil blive mindre end de 6300-6500 biler, som selskabet tidligere havde stillet i udsigt.

Aktien taber 1,7 pct. på den britiske børs.

Fokus er der også på italienske Unicredit, der har været igennem et treårigt transformationsprogram, som nu viser at have båret frugt.

Italiens største bank fik et nettooverskud på 1,1 mia. euro mod ventede 995,6 mio. euro ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg News.

Indtægterne landede i kvartalet på 5,7 mia. euro, hvilket var 2 pct. højere end i det tilsvarende kvartal sidste år. Udgifterne faldt på den anden side med 2 pct. til 2,4 mia. euro.

Aktionærerne belønner selskabet for regnskabet med en stigning på 6,1 pct. til aktien.

/ritzau/FINANS

Nicoline Lärka Sørensen

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder