Fed signalerer ændring i geninvesterings-politik

Udgivet den 06-04-2017  |  kl. 06:34  |  

Den amerikansk centralbank, Federal Reserve, signalerer en ændring i bankens geninvesteringspolitik for den 4500 mia. dollar store opkøbsportefølje, der blev sat i værk for at hjælpe den økonomisk vækst efter finanskrisen.

Det fremgår af referatet fra det seneste møde i forbundsbankens pengepolitiske udvalg, Federal Open Market Committee (FOMC).

- Med fortsat økonomisk vækst og gradvise renteforhøjelser, mente de fleste mødedeltagere, at et skift i balancepolitikken sandsynligvis vil være passende senere i år, lyder det i referatet.

FOMC-medlemmerne var delt, når det gælder hastigheden af en opbremsning og udfasning af geninvesteringer i T-bonds og realkreditobligationer.

Samtidig fremgår det, at udvalget ser en "signifikant usikkerhed" om virkningerne af de mulige finanspolitiske stimuli fra Trump-regeringen.

- Deltagerne fortsatte med at understrege den betydelige usikkerhed om timingen og arten af potentielle ændringer i finanspolitikken, fremgår det referatet.

FOMC satte spørgsmålstegn ved den kortsigtede effekt af præsident Donald Trumps dagsorden med virksomheds-skattelettelser, udgifter til infrastruktur og lempet regulering.

- Flere deltagere venter ikke, at en meningsfuld finanspolitisk stimulering vil begynde før 2018, noteres det i referatet.

Referatet viste også en vis uenighed blandt FOMC om de kortsigtede farer for inflationen, hvilket er et emne, der har splittet medlemmerne siden sidste sommer.

STØT PÅ VEJ MOD 2 PCT.

Feds foretrukne inflationsmål, den personlige forbrugs-prisindeks, har bevæget sig støt mod Feds 2 pct.s mål, hvilket bidrager til pres på centralbanken for at forhøje renterne.

Men politikerne en uenige om, hvor hurtigt de 2 pct. rammes på en vedvarende basis.

Nogle deltagere påpegede, at kerneinflationen, hvor de volatile fødevare- og brændstofpriser fratrækkes, ikke lever op til forventningerne, at det kan tage tid før målet bliver nået, mens andre mente, at målet stort set er nået, og at "et hurtigere tempo i tilbageskalering af lempelserne kan være berettiget".

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  macro❯  USA❯ 

Relaterede nyheder