Finansrådet kritiserer regeringens finanspolitik - behov for stramning

Udgivet den 23-06-1997  |  kl. 10:31  |  

København--23. juni--NetPosten--Finansrådet mener, at det er "forstemmende", at regeringen ikke har opnået bedre resultater på baggrund af de seneste års konjukturudvikling, skrives det i Finansrådets blad Finans & Samfund.

Danmarks økonomiske situation er ganske positiv, og der er kun begrænset risiko for at udviklingen kører af sporet - på kortere sigt. På længere sigt derimod, kan der opstå problemer, hvis ikke regeringen foretager de nødvendige finanspolitiske stramninger, skriver Finansrådet. En stram finanspolitik er nødvendig for at sikre en lav inflation og et solidt overskud på handelsbalancen.

Det er samtidig vigtigt - givet de gunstige konjukturforhold - at opbygge et finanspolitisk råderum, samt nedbringe statsgælden inden år 2010, hvor antallet af ældre vil være steget så markant, at de offentlige finanser kommer under et betydeligt større pres. Finansrådet mener ikke, at regeringen har formået at udnytte øjeblikkets højkonjuktur, og opfordrer til en snarlig stramning. "Det er forstemmende, at regeringen ikke - på trods af de seneste års gunstige konjukturudvikling - har formået at skabe bedre resultater på de offentlige finanser.

Udgivet af: NPinvestordk