Finansrådet opgraderer sikring af pengeautomater

Udgivet den 13-10-1999  |  kl. 10:36  |  

København--13. oktober--NetPosten--Pengeinstitutterne etablerede på forsøgsbasis i september en bedre sikring af ti pengeautomater, så det bliver sværere at aflure magnetstriber og PIN-koder. Det skete efter, at det var lykkedes for svindlere at aflure koderne til en række Dankort.

Forsøget har vist sig at være en succes, hed det onsdag i en pressemeddelelse fra Finansrådet. En afskærmning af tastaturet samt en hindring af aflæsning af magnetstribeoplysninger har ikke generet brugerne af automaterne.

Pengeinstitutterne går derfor nu igang med at montere den bedre sikring på samtlige pengeautomater af typen NCR-5684. NCR-modellen er langt den hyppigst forekommende - ca. 1300 ud af 1700 automater - og her vil monteringen stort set være overstået inden årets udgang. Pengeautomater af andet fabrikat kan enten være sikret i forvejen, ellers bliver de det efterfølgende.

Betalingsautomater på blandt andet benzinstationer vil også om nødvendigt blive sikret bedre mod afluring af magnetstribe og PIN-kode.

Automater af den type, som formodes misbrugt i foråret på to benzin-stationer i København, vil blive sikret bedre inden udgangen af 1. kvartal. Øvrige betalingsautomater vil om nødvendigt blive sikret i løbet af næste år.

Udgivet af: NPinvestordk

Relaterede nyheder