Finnair vil spare 80 mio. euro og forhandle midlertidige afskedigelser

Udgivet den 20-05-2020  |  kl. 11:41  |  

I 2022 skal Finnair have sparet 80 mio. euro i udgifter i forhold til 2019. Det er en del af den spareplan, flyselskabet har lagt, hvor det estimerer, at flytrafikken først kommer tilbage til 2019-niveau om to til tre år.

Selskabet leder derfor efter steder i sin forretning, hvor der kan spares permanent på udgifter, oplyser det i en meddelelse.

Blandt andet vil Finnair spare på ejendom, flyleje, salg og distribution, it samt administration.

- I post-corona markedet, er det dem, der har tilpasset sine udgifter til det forandrede marked og til konkurrencesituationen, som vil få succes. Finnair har i sinde at være blandt vinderne, siger Topi Manner, der er administrerende direktør, i en kommentar.

YDERLIGERE MIDLERTIDIGE AFSKEDIGELSER

Oven i det oplyser selskabet, at det vil begynde forhandlinger med sine medarbejdere om yderligere midlertidige afskedigelse.

Til og med juni flyver Finnair kun på 5 pct. af sine normale ruter. Det, håber selskabet, kan vokse til cirka 30 pct. fra juli, og endelig håber Finnair at flyve på 70 pct. af alle normale ruter i slutningen af året.

Dermed kommer Finnair ikke op på normal drift foreløbig, og derfor skal medarbejdersituationen revideres.

- Som Finnair tidligere har givet udtryk for, fortsætter behovet for at justere vores menneskelige resurser til situationen i minimum hele 2020, skriver Finnair i en meddelelse.

Midlertidige afskedigelse kan komme til at ramme alle selskabets cirka 6100 medarbejdere i Finland samt medarbejdere uden for Finland.

/ritzau/FINANS

Nikolaj Schou Kesting

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder