FLS-analytiker: Caterpillar-regnskab vidner om fortsat høj aktivitet

Udgivet den 28-01-2019  |  kl. 14:38  |  
Arkiv: Foto

Bliver der udelukkende set på salgsudviklingen på årsbasis, så har Caterpillars regnskab for fjerde kvartal været fin læsning for FLSmidth-investorerne.

Det hænger sammen med, at den af Caterpillars forretninger, som har størst interesse for FLSmidth, havde voksende omsætning i fjerde kvartal sidste år sammenlignet med samme kvartal året før.

Fjerde kvartal sidste år leverede forretningen Resource Industries en omsætning på 2,8 mia. dollar mod 2,3 mia. dollar samme kvartal året før, svarende til en vækst på 21 pct. Og uden at vide hvordan forventningerne til det seneste kvartal var, så ser det alt andet lige godt ud med FLSmidth-briller, vurderer analytiker Mikkel Emil Jensen fra Sydbank.

- Jeg synes, at den del af forretningen, som er relevant for FLSmidth, viser fortsat flot vækst og høj aktivitet. Det er helt på linje med, hvad vi også har hørt fra Sandvik og flugter også meget godt med, hvad vi har hørt fra foregående kvartaler.

- Så aktivitetsniveauet er stadig højt, og det lader til, at kunderne bliver mere og mere aktive, og det er selvfølgelig positivt for FLSmidth, siger Mikkel Emil Jensen.

Efter regnskabet fra Caterpillar falder aktien i den amerikansk industrigigant med 5,6 pct. i det amerikanske formarked.

Det kan skyldes, at særligt den justerede indtjening per aktie skuffede i fjerde kvartal sammenlignet med analytikernes forventninger ifølge Bloomberg News, samtidig med at forventningerne til det nye år er lavere end ventet.

For 2019 regner Caterpillar med en indtjening per aktie på 11,75 til 12,75 dollar, mens analytikernes estimat lå i den høje ende af intervallet på 12,72 dollar per aktie.

Herhjemme ligger FLSmidth-aktien mandag eftermiddag 1,2 pct. lavere i 327,60 kr. Den danske ingeniørkoncern leverer sit eget regnskab for fjerde kvartal og derved hele 2018 torsdag 31. januar.

/ritzau/FINANS

Dan Petersen

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder