FLS-kunde får godkendt kontroversielt kulprojekt i Australien

Udgivet den 13-06-2019  |  kl. 14:56  |  
Arkiv: Foto

Det indiske selskab Adani Group, der er kunde hos danske FLSmidth, har fået godkendt et kulprojekt i Australien, som åbner op for en ny mineregion i landet. Det skriver Bloomberg News.

Selskabet har siden 2010 forsøgt at få godkendelse til minedrift i området Galilee Basin i det østlige Australien, og FLS har tidligere fortalt til Ritzau Finans, at selskabet løbende har været i dialog med Adani om projektet.

Det indiske selskab har mødt modstand fra miljøorganisationer, der har frygtet konsekvenserne for det lokale økosystem. Torsdag godkendte staten Queensland dog Adanis planer for grundvandet i området.

Det betyder, at selskabet nu kan begynde på projektet, der omhandler Carmichael-minen, som ifølge Bloomberg News vil blive indledt i de kommende dage. Regionen, minen ligger i, anslås potentielt at kunne fordoble landets kuleksport, hvis det bliver udviklet til fulde.

Selv om Adani nu kan begynde konstruktionen, er der stadig forhindringer. En australsk miljøorganisation vandt onsdag en appelsag mod Australiens vurdering af Adanis plan om at bygge en vandledning, hvorfor planen skal åbnes for konsultation igen. Det påvirker dog ikke selskabets indledende arbejde.

Det betyder også, at Adani kan begynde at arbejde på første fase af minen, som angiveligt vil koste 2 mia. australske dollar. Kul er i betydelig tilbagegang i Europa og USA, men i Asien er det stadig en af de dominerende energikilder.

Det internationale energiagentur forventer at efterspørgslen efter kul vil være den samme frem til 2023 grundet højere energiforbrug i Kina og Indien, hvor Adani's eksport fra minen også primært vil gå til.

Der bliver dog stadig stillet spørgsmål ved om Adani's Carmichael-projekt kan holde finansielt, da verden stadig søger mere mod grønnere energi.

- Projektet har i bedste fald marginal levedygtighed og er usikkert, men sandsynligheden for at det går igennem har aldrig været større end i dag, siger langvarig kritiker af projektet Tim Buckley fra instituttet for energiøkonomi og finansiel analyse ifølge Bloomberg News.

/ritzau/FINANS

Patrick Solberg

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder