FLSmidth/Sydbank: Caterpillar dæmper bekymring om minesektoren

Udgivet den 30-07-2018  |  kl. 15:34  |  
Arkiv: Foto

Der er godt nyt for FLSmidth i mandagens regnskab fra amerikanske Caterpillar, der melder om fortsat bedring i minesektoren, konstaterer Sydbank efter at have kastet et blik på meddelelsen.

Caterpillar fortæller nemlig om flot vækst i forretningsområdet Resource Industries, der leverer gravemaskiner til mineindustrien.

Divisionen så en omsætningsfremgang på 38 pct. til 2526 mio. dollar. Desuden steg indtjeningen til 411 mio. dollar fra 99 mio. dollar.

- Der har været lidt bekymring over, at handelskrigen kunne sætte en stopper for opsvinget i minesektoren, men det er der ikke noget, der tyder på i regnskabet for Caterpillar. Regnskabet vidner om fortsat høj efterspørgsel, og Caterpillar skriver, at selskaberne stadig investerer i deres nuværende flåder og i udvidelser af minerne, siger analytiker i Sydbank Mikkel Emil Jensen til Ritzau Finans.

Han ser af samme grund regnskabet som et positivt signal for den danske entreprenørkoncern, der ligger senere i værdikæden end Caterpillar.

- Caterpillar mærker stigende aktivitet i sektoren inden FLSmidth. Caterpillars maskiner sætter bogstaveligt talt det første spadestik ude hos minerne, og der vil som regel gå noget tid, inden FLSmidth mærker den tiltagende efterspørgsel, som Caterpillar oplever, siger Mikkel Emil Jensen.

Aktien i Caterpillar stiger mandag med 2,6 pct. til 146,30 dollar på formarkedet.

Herhjemme ligger FLSmidth mandag eftermiddag næsten uændret i 411,70 kr., men aktien har rettet sig lidt siden Caterpillars regnskab fra et niveau på 408 kr. inden offentliggørelsen.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder