Fogh: R's skatteudspil og V's skattestop til diskussion i Folketinget

Udgivet den 14-05-2001  |  kl. 13:10  |  

Venstres formand Anders Fogh Rasmussen glæder sig til den økonomiske debat i Folketinget i morgen tirsdag, fordi regeringen har dokumenteret, at der er økonomisk råderum til at gennemføre Venstres skattestop. Det vil også være interessant at få belyst, om det radikale skatteudspil er et krav for at deltage i ny regering. Det siger Venstres leder mandag på Christiansborg.

- Med debatten i morgen får regeringen så en ny chance for at få sat fokus på perspektiverne for dansk økonomi frem til år 2010. Det er en debat, jeg ser meget frem til, fordi regeringens egen fremskrivning dokumenterer, at der er økonomisk råderum for et skattestop. Hermed falder hele den socialdemokratiske retorik om skattestoppets ulyksaligheder til jorden med et brag.

Nyrup-regeringen har overskredet deres egne målsætninger og ladet de ofentlige udgifter og forbrug vokse mere end de havde stillet i udsigt, mener Venstre.

- Der er nok at diskutere. Regeringens egen fremskrivning dokumenterer således, at de offentlige udgifter skal holdes i ekstrem kort snor de næste ti år, hvis velfærden skal bevares. Siden Nyrup blev statsminister for otte år siden, er de offentlige udgifter vokset med mere end det dobbelte af, hvad regeringen ved sin tiltrædelse satte som mål. Og det er da nok en debat værd, siger, siger Anders Fogh .

Udgivet af: NPinvestordk