Fransk Mærsk-konkurrent bestiller ti nye containerskibe i Kina

Udgivet den 27-03-2019  |  kl. 07:50  |  

Det franske containerrederi CMA CGM skal have ti nye containerskibe i flåden.

Mærsk-konkurrenten har lagt en ordre på ti nye containerskibe, herunder fem, der bruger flydende naturgas til brændstof (LNG), og fem der er udstyret med skrubbere, der renser det almindelige fuel for forurenende stoffer som CO2 og svovl, hos China State Shipbuilding Corporation (CSSC).

Ordren blev givet i forbindelse med det statsbesøg, som den kinesiske premierminister Xi Jinping var på i Frankrig tidligere på ugen, oplyser CMA CGM.

- Det er en samarbejdsaftale, der kan fremskynde udviklingen af mere effektive og miljøvenlige skibe, lød det i den forbindelse fra Rodolphe Saadé, der er administrerende direktør for CMA CGM.

- Gennem dette strategiske partnerskab med China State Shipbuilding Corporation vælger vi endnu en gang at skubbe til udviklingen med LNG, og vi styrker vores bestræbelser på at udvikle mere effektive og miljøvenlige fartøjer, sagde direktøren, da de strategiske aftaler blev underskrevet.

De ti nye containerskibe er på 15.000 teu, og de vil blive leveret fra 2021 og skal erstatte ti andre fartøjer. De nye containerskibe kommer til at sejle mellem Asien og Middelhavsområdet.

I november 2017 offentliggjorde CMA CGM en ordre på ni 22.000 teu-containerskibe, der drives via LNG. Ifølge koncernen selv bliver den det første rederi i verden til at vælge flydende naturgas som energikilde for skibe af den størrelse.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder