Fransk rederi venter godt kvartal i Stillehavet trods handelskonflikt

Udgivet den 07-09-2018  |  kl. 12:15  |  
Arkiv: Foto

Det franske rederi CMA CGM, der er et af verdens største og arbejder inden for samme branche som Maersk Line, nyder ifølge sin øverste direktør godt af for nuværende stærke handelsbevægelser mellem Kina og USA.

På trods af handelsstridighederne og øget importtold mellem de to store økonomier har årets tredje kvartal, som også er den traditionelle højsæson for kinesisk eksport til USA, nemlig vist sig at være særligt robust i år.

- Det tredje kvartal ser godt ud for os og specielt på ruter i Stillehavet, fortæller Rodolphe Saade, administrerende direktør i CMA CGM, i et interview med nyhedsbureauet Reuters.

- Vi får mest muligt ud af det i det her tredje kvartal. Men hvis en økonomisk krig mellem Kina og USA virkelig skydes i gang, så regner vi med, at det vil få betydning for volumenerne, tilføjer han.

De seneste to år er CMA CGM især vokset på handelsruterne i Stillehavet, efter at det overtog det Singapore-baserede rederi APL.

Opkøbet skete som led i en mere generel konsolidering, der har præget rederibranchen gennem noget tid på grund af problemer med overkapacitet.

Ifølge direktøren i det familieejede CMA CGM er der fortsat interesse for opkøb, selv om det ikke bliver i form af en overtagelse af den tyske konkurrent Hapag-Lloyd.

Over for Reuters bekræfter Rodolphe Saade tidligere rygter, om at der har været interesse for et køb af Hapag-Lloyd. Men ifølge ham er "sagen lukket".

Derudover ønsker direktøren ikke at kommentere, hvilke andre selskaber der kunne være interessante at overtage for CMA CGM.

/ritzau/FINANS

Dan Petersen

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder