Fredagens aktier: Ambu tog teten under defensive aktiers comeback

Udgivet den 29-05-2020  |  kl. 17:06  |  
Arkiv: Foto

Ambu og GN Group sikrede fredag dansk enegang i Europa og fremdrift, efter at de to aktier blev vægtet op i MSCI's globale indeks.

Eliteindekset C25 lukkede med en gevinst på 0,2 pct. til 1327,01, selv om de øvrige europæiske aktiemarkeder var farvet røde på grund af bekymring for, at handelskrigen mellem USA og Kina igen blusser op.

Årsagen var, at USA's præsident, Donald Trump, senere fredag ville holde pressekonference med Kina som hovedemne. Pressemødet blev varslet torsdag, hvor Trump også erklærede sin utilfredshed med Kinas beslutning om at indføre en ny sikkerhedslov for Hongkong.

Usikkerheden slog dog ikke igennem herhjemme.

- Nogle af de mere defensive selskaber kommer tilbage. Vi havde en sektorrotation midt på ugen, hvor man gik ud af de defensive selskaber og over i value aktier, og den sektorrotation er vendt rundt, så det nu igen er de defensive selskaber, der har det godt.

- Derfor ser vi navne som Ambu, Coloplast, Novozymes og Ørsted ligge godt, og det er årsagen til, at Danmark klarer sig så meget bedre end Europa, siger chefhandler i Danske Bank Mads Zink til Ritzau Finans.

AMBU OG GN I TOPPEN

Helt i toppen af det danske aktiemarked endte Ambu efterfulgt af GN som treer med stigninger på henholdsvis 4,7 pct. og 3,3 pct. til 223,90 kr. og 361,70 kr.

Begge blev vægtet op i MSCI's indeks, der ofte følges af porteføljeforvaltere.

Modsat vægtes ISS ned, og servicekoncernens aktie dykkede 7,7 pct. til 111,35 kr.

Der var også indeksnyt om Coloplast, der steg 1,8 pct. til 1125 kr.

- Der er nogle KAX Cap-rebalanceringer i dag, som tyder på, at Coloplast vægtes pænt op. Det er en af årsagerne til, at den ligger så godt, siger Mads Zink.

Med i toppen var også Ørsted, der sluttede med en gevinst på 3,4 pct. til 786,80 kr. HSBC har skruet op for sit kursmål for Ørsted-aktien, så det nu er på 865 kr. mod tidligere 775 kr.

Kursmålet er det højeste blandt de finanshuse, der indrapporterer til nyhedsbureauet. Anbefalingen af aktien er da i øvrigt også fortsat "køb".

BANKER SLOG BAK

Blandt bankerne tabte Jyske Bank 2,1 pct. til 185,40 kr., og Danske Bank lukkede 2,5 pct. lavere i 82,98 kr. Begge var dog steget pænt i løbet af ugen, Jyske Bank med 5,5 pct. og Danske Bank med 8 pct.

- Bankerne har haft en god periode i denne uge, og der blev også taget lidt gevinster hjem i USA i går blandt bankerne. Så det er en sektormæssig tendens, at der bliver taget gevinster hjem igen, efter en god udvikling i løbet af ugen, siger senioraktierådgiver i Jyske Bank Martin Munk.

GODE DATA FRA GENMAB

Genmab indledte fredagen med en pæn gevinst oven på pæne data fra et fase 3-studie, men aktien kom ned på jorden og lukkede 0,6 pct. lavere i 2060 kr.

Genmab kunne ellers melde om positive resultater med kræftmidlet Darzalex i en kombinationsbehandling af nyligt diagnosticerede patienter med AL-amyloidose, en sygdom, som fører til organskader.

- Det virker til at være nogle meget, meget stærke toplinjedata, Genmab leverer, siger analytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen og påpeger, at det kan være med til at øge topsalgspotentialet for Darzalex.

Sydbanks analytiker fremhæver dog, at AL-amyloidose er en mere sjælden sygdom, med 3000-4000 nye diagnosticerede tilfælde om året i USA, ifølge Genmabs egne oplysninger, men til gengæld har disse patienter ikke mange behandlingsmuligheder. Søren Løntoft Hansen ser et topsalgspotentiale i indikationen på 500 mio. dollar om året.

I samme branche steg Orphazyme med 3 pct. til 104,60 kr. Biotekselskabet indledte ansøgningsprocessen om at få godkendt Arimoclomol til behandling af den livstruende hjernesygdom Niemann-Pick type 3 i USA.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Danmark❯  Market Close❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder