Fredagens aktier: C25 haltede efter udlandet - Mærsk sendt ned og Netcompany hacket

Udgivet den 23-02-2024  |  kl. 17:03  |  
Maersk

Det danske aktiemarked haltede fredag efter udlandet, hvor den tunge Mærsk-aktie var med til at trække det samlede C25-indeks ned.

Aktiehandlerne fordøjede fortsat ugens regnskaber, og endnu en gang blev serviceselskabet ISS sendt til bunds. Torsdag blev det til en ordentlig ørefigen, og fredag fortsatte derouten efter en sænket anbefaling fra Nordea.

Også Mærsk fik tæv efter nyt om faldende spotrater i den forgange uge.

I den positive ende steg Bavarian Nordic efter positivt nyt om selskabets vaccine mod febersygdommen chikungunya.

Uden for eliteindekset faldt Netcompany, efter at it-selskabet kunne meddele, at det har været udsat for et hackerangreb.

Det blev til et samlet fald for C25-indekset på 0,3 pct. til 1895,04, mens både de europæiske og amerikanske aktiemarkeder lå med solide plusser.

Dermed kunne indekset notere sig et samlet fald på 0,5 pct. hen over ugen.

NORDEA SÆNKEDE ISS

For ISS gav torsdagens årsregnskab stadig anledning til tømmermænd. Aktien dykkede torsdag 6,9 pct. og faldt yderligere 3,8 pct. til 123,80 kr. fredag. ISS har oven på regnskabet fået sænket sin anbefaling hos Nordea til "hold" fra "køb".

Aktien i servicekoncernen blev på regnskabsdagen sendt tungt ned - presset af blandt andet svage forventninger til pengestrømmene i 2024. Det skyldes blandt andet uenigheder med kunden Deutsche Telekom, der har tilbageholdt betalinger.

Der er dog også lidt positivt nyt til den pressede ISS-aktie. Fredag kan selskabet meddele, at kontrakten med en international storkunde er blevet forlænget til og med 2026. Kontrakten har gennemsnitlig årlig værdi på cirka 787 mio. kr.

Med i bunden endte A.P. Møller-Mærsk, hvor investorerne kunne skæve til nyt om rateudviklingen på ruterne ud af Shanghai. SCFI-indekset, der er pejlemærke for raterne, faldt 2,6 pct. over de sidste to uger.

B-aktien i Mærsk endte 3,2 pct. lavere i 10.145 kr.

NETCOMPANY HACKET

Netcompany stod for fredagens dramatik, da mediet Version2 ud på eftermiddag kunne rapportere, at it-selskabet har været udsat for et hackerangreb.

Gruppen bag angrebet kalder sig Zyndicate, og de har lækket store mængder data om blandt andet kildekode, scripts samt passwords til udviklingsprogrammer, skriver mediet.

Aktien endte med et fald på 4,2 pct. til 300 kr., men var umiddelbart efter nyheden nede med over 7 pct.

GODT NYT TIL BAVARIAN

Bavarian Nordic, der onsdag fremlagde et foreløbigt regnskab for 2023, steg 0,9 pct. til 175,40 kr., efter at de europæiske sundhedsmyndigheder har valgt at hastebehandle markedsføringsansøgningen for selskabets chikungunya-vaccinekandidat. Dermed kan der blive kappet to måneder af behandlingstiden.

I onsdagens utidige regnskab meddelte Bavarian i øvrigt, at selskabet i år regner med at bruge 240 mio. kr. på at forberede en kommerciel lancering af vaccinen i 2025.

.\\˙ MarketWire

Christian Iversen Kielberg

Tags:  Danmark❯  Market Close❯  Shares❯ 

Seneste nyheder