Fredagens aktier: Novo sendt ned på tal - Ørsted til top på analysenyt

Udgivet den 30-10-2020  |  kl. 17:07  |  
Arkiv: Foto

Novo Nordisk faldt fredag til bunden af det ledende danske aktieindeks efter regnskab, mens Ørsted lå i den anden ende efter at have fået anbefaling fra et udenlandske finanshus.

Det ledende indeks lukkede fredag i 1485,11 efter et fald på 0,6 pct. Sidste fredag lukkede indekset i 1529,24 og ugefaldet kan dermed opgøres til 2,9 pct.

- Der er generelt en noget afventede holdning blandt markedsdeltagerne op til næste uges præsidentvalg i USA, vurderer senioraktiehandler i Sydbank Christian Thatje. Han peger også på at flere hedgefonde lukke bøgerne med udgangen oktober, hvilket også har betydning for markedsudviklingen.

Novo Nordisk faldt til bunds efter sit kvartalsregnskab, og lukkede 3,4 pct. lavere i 410,55 kr.

- Jeg vurderer faldet som lettere overgjort, siger aktiehandleren, men vurderer, at grunden nok er større effekter af valuta end ventet, hvilket tæller ned blandt udenlandske investorer, og at den relativt høje omsætning skyldes rabatordninger og dermed ikke slår igennem på indtjeningen.

Novo Nordisks regnskab for tredje kvartal indeholdt generelt ikke de store overraskelser, da selskabet allerede i starten af oktober opjusterede forventningerne og i den forbindelse præsenterede enkelte væksttal.

Medicinalgiganten omsatte for 30,9 mia. kr. mod ventet 31,0 mia. kr. blandt analytikerne ifølge estimater, som Novo havde indsamlet forud for regnskabet. Driftsresultatet (EBIT) landede på 12,8 mia. kr. mod ventet 13,1 mia. kr. blandt analytikerne og 12,9 mia. kr. i tredje kvartal af 2019.

ØRSTED OP EFTER ANALYTIKERNYT

Aktierne i Ørsted endte i toppen af C25-idnesk med en stigning på 4,3 pct. til 1014,50 kr.

Anbefalingen af aktien blev torsdag indledt med "køb" af investeringsbanken Jefferies. Kursmålet blev sat til 1150 kr., og det indikerer, at analytiker Ahmed Farman ser et potentiale på knap 20 pct.

- Jefferies indledning af dækningen af selskabet kombineret med generel appetit på grønne aktier spillede positivt ind, forklarer Christian Thatje.

ROCKWOOL OP PÅ KONKURRENTNYT

Det smittede også af på Rockwool, der desuden fik konkurrentnyt.

Efter et godt tredje kvartal har den franske byggematerialekoncern Saint Gobain, der er konkurrent til danske Rockwool på markedet for isoleringsprodukter nu sat ord på sine forventninger til driftsindtjeningen i andet halvår.

Saint Gobain ser nu en stigning i driftsindtjeningen i andet halvår sammenlignet med andet halvår 2019, eksklusive de potentielle effekter den seneste forværring af covid-19-situationen på globalt plan måtte have.

Rockwool-aktien lukkede 0,6 pct. højere i 2498 kr.

MÆRSK LØFTET AF RATENYT

I den gode ende af det ledende indeks lå også aktierne i Mærsk trukket op af ratenyt. B-aktien i rederiet lukkede 2,4 pct. højere i 10.210 kr.

Spotpriserne på containerfragt ud af Kina er fortsat på det højeste niveau siden 2010. Det viser rateindekset Shanghai Containerized Freight Index (SCFI), der måler spotprisen på containerfragt fra Shanghai til en række destinationer verden over. Det samlede SCFI steg 4,1 pct. til 1529,99, hvilket ifølge finanshuset Jefferies er det højeste niveau siden 2010.

VESTAS FÅR KURSMÅLSLØFT EFTER OVERTAGELSE

Vestas-aktien endte med et beskedent fald på 0,4 pct. til 1091 kr., efter at den torsdag bragede frem med en stigning på 7,6 pct. efter meddelelsen om, at selskabet overtager MHI's ejerandel i det nu tidligere joint venture-selskab MHI Vestas Offshore Wind og dermed bliver eneejer.

I kølvandet af den nyhed har Danske Bank hævet sit kursmål for vindmølleaktien til 1225 kr. fra 1030 kr. med en gentaget købsanbefaling. Kursmålet blev torsdag også løftet 14 pct. til 1200 kr. fra 1050 kr. af SEB, der gentager anbefalingen "køb".

H+H OPJUSTEREDE TRODS TILBAGEGANG

En af fredagens højdespringere blandt sidepapirerne var porebetonkoncernen H+H, der sent torsdag opjusterede sine forventninger til 2020. Det skete grundet højere efterspørgsel på markedet i Storbritannien i resten af året end tidligere antaget. Derfor ventes nu et mindre fald i omsætningen end førhen, og driftsoverskuddet ses højere.

Samtidig har H+H lagt foreløbige tal for tredje kvartal frem, og de vidner om, at det er gået tilbage i år, da corona-pandemien har ramt koncernens byggemarkeder.

H+H-aktien endte dagen med en stigning på 8,4 pct. i 123,60 kr.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen

Tags:  Danmark❯  Market Close❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder