Fredagens aviser med Jyske Bank, Carlsberg og SAS

Udgivet den 10-01-2020  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

JYSKE BANK OVERRASKER MED STOR OPJUSTERING

Med en enkelt sætning overraskede Jyske Bank markedet i går. Det skete med en stor opjustering, som kan have baggrund i en stejlere rentekurve. Banken forventer at øge resultatet med 400 mio. kr. (Forside, side 14)

CARLSBERG-AFTALE SKAL PUSTE MERE LIV I PARKEN

Carlsberg og Parken Sport & Entertainment vil i fællesskab gøre Telia Parken til naturligt omdrejningspunkt i København - også på hverdage. (Side 10)

FLERE CONTAINERSKIBE PÅ HAVET END VENTET I 2019

Der kom flere containerskibe på verdenshavene end først antaget i 2019. Det viser en ny opgørelse, fra det maritime analysehus Alphaline. (Side 10)

NY GUIDE TIL DATAETIK I PENSION OG FORSIKRING

Brancheorganisationen Forsikring & Pension har lanceret en række principper for dataetik i en tid, hvor kunders adfærd i stigende grad måles. (Side 12)

EKSPERTER SPÅR STÆRKT ÅR FOR GULD

Den foreløbige fred mellem USA og Iran afbrød en vild stigning i guldprisen. Men flere faktorer peger på et stærkt 2020 for investeringer i guld. (Side 24)

BERLINGSKE BUSINESS

BANKER VENDER RYGGEN TIL KOMMUNER EFTER OPGØR OM ETIK

Kommunerne har skruet bissen på over for bankerne i kølvandet på sager om hvidvask og stiller skrappe krav til samarbejdet. Men det har fået bankerne til at trække følehornene til sig og har nu efterladt Gladsaxe Kommune uden bank efter et udbud. (Forside, side 4-5)

KONKURRENTS SPAREKNIV FLYTTER PASSAGERER TIL SAS

Luftfartsselskabet SAS kunne glæde sig over et stigende antal passagerer i den sidste måned af 2019. Samlet fløj selskabet med lidt mere end 1,9 mio. passager, og det var mere end 2 pct. flere end i december året før (Side 2)

DANSK OVERSKUD RUNDER HISTORISK MILEPÆL

Milliarderne ruller ind på den danske betalingsbalance, og 2019 ser ud til at blive et år for historiebøgerne. Økonomer fremhæver, at der er en klar bagside af medaljen. (Side 7)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

JYSKE BANK OPJUSTERER MED 400 MIO. KR.

Den jyske storbank er kommet bedre end ventet igennem 2019, men vil ikke på nuværende tidspunkt fortælle hvorfor. (Forside, side 4)

ØRSTEDS ELSELSKABET RADIUS FIK MILLIARDSALG MED BLOT ÉN ANSAT

En række elnetselskaber har købt stort ind af arbejdskraft fra koncernrelaterede selskaber i stedet for selv at ansætte medarbejdere. Et problem, mener flere kritikere, mens elnetselskaberne fastholder, at det er en konsekvens af lovgivningen. (Side 6-7)

BILLIG INDEKSFOND SLÅR DYRE PENSIONSPRODUKTER

Pensionskassen Vellivs Indeks-produkt har givet et bedre afkast end konkurrenternes aktivt forvaltede produkter. Oven i købet med en omkostningsprocent, som er ca. halvt så høj. En pensionsekspert mener, at indeksfonde er fremtiden. (Side 8-9)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer