Fredagens aviser med Mærsk, B&O og GN

Udgivet den 14-08-2015  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

ARLA VIL EROBRE AFRIKA

Den danske mejerigigant Arla har set sig lun på de afrikanske vækstmarkeder. På mindre end fem år skal salget femdobles og nå 3,1 mia. kr. via en ekstremt ambitiøs strategi. (Forside, side 22-23)

MÆRSK SATSER ALT PÅ CONTAINERSKIBE

Mærsk-topchef Nils Smedegaard Andersen opgiver vækstmålene i fire ud af fem Mærsk-forretninger og øger satsningen containerskibene. Efter stærkt halvårsregnskab foretager koncernen et strategiskifte, der gør Maersk Line mere magtfuld end nogensinde. Aktiemarkedet jubler. (Side 6-7)

VESTAS AFVISER FORLIG MED HENRIK NØRREMARK

Den fyrede økonomidirektør i Vestas, Henrik Nørremark, har skrevet direkte til samtlige medlemmer af Vestas' bestyrelse i et forgæves forsøg på at få Vestas til forligsbordet og på den måde få lukket de igangværende erstatningssager mellem parterne i Indien og Aarhus. (Side 8)

DANSK E-HANDEL OPGØRES VIDT FORSKELLIGT

Erhvervsorganisationer slås om sandheden på størrelsen af e-handelen i Danmark. De er kun enige om, at salget på nettet fortsat stiger. (Side 11)

B&O’S BESTYRELSESBOSS VIL SNART SE OVERSKUD

B&O’s regnskab endte endnu engang i en stor skuffelse, og sædet under topchef Tue Mantoni er varmt, lyder det fra analytiker. Bestyrelsesformanden afviser og understreger, at tilliden til topchef og direktion ikke er til debat. (Side 12)

GN STORE NORD TABER 150 MIO PÅ MASSIV SVINDEL I DATTERSELSKAB

Stor svindelsag koster høreapparatproducenten 150 mio. kr. og betyder, at koncernen nedjustere forventningerne. Administrerende direktør i GN Resound Anders Hedegaard er "fortørnet over det i betragtning af, at virksomheden ellers går så godt". (Side 13)

HALDOR TOPSØE FYRER 160 – FLEST I DANMARK

Haldor Topsøe fyrer 160 medarbejdere – primært i Danmark – efter et trist regnskab og store udfordringer på bundlinjen. Selskabet ser sig nødsaget til at tilpasse selskabet til de nuværende markedsforhold og reducere organisationen. (Side 14)

NORDEAS NYE STIL SMAGER AF USA

Goldman Sachs og Morgan Stanley har to mand ved rorpinden, og nu har også Nordea taget ideen til sig. Danske Torsten Hagen Jørgensen får travlt med at styre de interne linjer i finanskoncernen som både finansdirektør og vicekoncernchef. (Side 16)

DYB MISTILLID TIL KINAS CENTRALBANKS TRO PÅ STÆRK YUAN

Faldet i den kinesiske yuan er sandsynligvis ikke slut, uanset at Kinas centralbank hævder det modsatte. Torsdagens løfter fra Peoples Bank of China om, at "yuan i det lange løb vil være en stærk valuta" afvises af flere iagttagere i Asien. (Side 24)

BERLINGSKE BUSINESS

HEMMELIG LYDOPTAGELSE LÆGGER PRES PÅ ATEA-CHEF

En hidtil hemmeligholdt lydfil kaster nyt lys over en af Danmarks største bestikkelsessager og Ateas danske topchefs rolle i sagen. Lydfilen bliver nu afleveret til Bagmandspolitiet. (Forside, side 4-5)

ANKLAGE OM SVINDEL SKYGGER FOR GN'S REGNSKAB

En formodet svindelsag i et amerikansk datterselskab har kostet GN Store Nord en nedskrivning på 150 mio. kr. og stjal al opmærksomhed på regnskabsdagen. Kunstige indtægter, fabrikeret dokumentation og en leders manglende mod er nogle af elementerne i den overraskende sag. (Side 3)

MÆRSK LEDER EFTER OPKØB PÅ TOCIFRET MILLIARDBELØB

Et opkøb på et tocifret milliardbeløb vil passe A.P. Møller-Mærsk fint, siger topchef Nils Smedegaard Andersen. Han afleverede torsdag et halvårsregnskab, hvor især containerrederiet overraskede positivt. (Side 8-9)

B&O-FORMAND: STRUER ER IKKE FREDET

B&O's bestyrelsesformand, Ole Andersen, betegner fredningen af danske arbejdspladser som en "luksus", som B&O ikke længere har råd til. "Vi er nødt til at sætte selskabet over Danmark og Struer", siger han. (Side 10-11)

FLERE KINESISKE DEVALUERINGER KAN FÅ ENORME KONSEKVENSER

Verdens næststørste økonomi med 1,4 mia. indbyggere er i gang med at nedjustere sin valutakurs. Det sender rystelser ud over hele kloden og kan få enorme konsekvenser, hvis udviklingen fortsætter. (Side 12)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

MÆRSK SNØD SKEPTIKERNE

Mærsk-koncernen kom bedre ud af 1. halvår end forventet. Koncernen har formået at styre sine omkostninger og undgå den ventede nedjustering. Det skyldes ikke mindst virksomhedens evne til at styre omkostningerne. (Forside, side 4-5)

SALGET SVIGTER, OG HØJE OMKOSTNINGER TYNGER BANG & OLUFSEN

Problemerne står i kø hos Bang & Olufsen. Flere nye produkter hitter ikke hos kunderne, der tjenes mindre på varerne, og udgifterne er for høje. Topchef Tue Mantoni lover vækst i salget. (Side 8)

GN RESOUNDS TOPCHEF I USA GÅR EFTER REGNSKABSFUSK

Samtidig med offentliggørelsen af regnskabssvindel for 150 mio. kr. i et datterselskab i USA stopper høreapparatselskabets øverste chef for det nordamerikanske marked. (Side 9)

SKY DANSKER TIL TOPS PÅ DEN INTERNATIONALE BANKSCENE

Danskeren Torsten Hagen Jørgensen er blevet næstkommanderende i Nordens største bank, Nordea. Han er ukendt i offentligheden, men særdeles velkendt i finanssektoren. Han beskrives som værende knivskarp, benhård, jordnær og glad for sin gamle bil. (Side 10-11)

OPKØB HJALP SCHOUW & CO. TIL BEDRE HALVÅRSRESULTAT

Det aarhusianske minikonglomerat Schouw & Co. kom ud af 2. kvartal med bedre resultat og omsætning end i samme periode sidste år. Direktøren er overordnet meget tilfreds, men ser dog også en udfordring i forhold til selskabets arbejdskapital. (Side 13)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  Danske Aviser❯