Fredagens aviser med Novo Nordisk, Spar Nord og Danske Bank

Udgivet den 12-04-2019  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

UDENLANDSKE MILLIARDÆRER BRUGTE SKANDALEBANK

Oprydningen i Københavns Andelskasse har ifølge Finansiel Stabilitet afsløret 26 danske skuffeselskaber med udenlandske ejere. Næsten hver femte danske selskab i Københavns Andelskasse havde udenlandske ejere. (Forside, side 6-7)

NYKREDIT KØBER LR REALKREDIT FOR 2,6 MILLIARDER

Nykredit køber nu Danmarks mindste realkreditudlåner, LR Realkredit, for 2,6 mia. kr. og LR vil nu blive lukket. For anden gang i sit 60-årige liv. (Side 8)

VÆKSTFOND TJENER HALV MIA. KR.

For femte år i streg kunne Vækstfonden i 2018 glæde sig over at tjene et trecifret millionbeløb. Børsnoterede selskaber gav dog fonden et værditab på 291 mio. kr. (Side 10)

PENSIONSSELSKABER REDDER AFKASTET I FØRSTE KVARTAL

Efter et nærmest horribelt fjerde kvartal i 2018 er de danske pensionsselskabers investeringer kommet tilbage på rette kurs. (Side 14)

SPAR NORDS OPKØBSLYST REDUCERET AF FEJLFORSØG

Efter et fejlslagent forsøg på at overtage Danske Andelskassers Bank vil Spar Nord ikke tage initiativ til nye opkøb. I hvert fald ikke lige nu. (Side 18)

BERLINGSKE BUSINESS

NOVO-TOPCHEF: POLITISK INDGREB NØDVENDIGT MOD HØJE PRISER I USA

Opgøret om de tårnhøje priser på diabetesmedicin i USA er gået i hårdknude. Novo Nordisks øverste chef, Lars Fruergaard Jørgensen, ser et opgør med hele systemet som en nødvendighed. Patienterne er kommet i klemme i en magtkamp om milliarder. (Forside, side 4-5)

NY FORMANDSPOST ANTYDER FARVEL TIL TOPCHEF-JOBBET I DANSKE BANK

Danske Banks midlertidige topchef, Jesper Nielsen, har i april fået en formandspost i porteføljen, der næppe er forenelig med en fremtidig rolle som topchef for Danske Bank. Han er valgt til formand for Finanssektorens Arbejdsgiverforening. (Side 6)

POLITISK SPLITTELSE OM FINANSTILSYNET OG NATIONALBANKEN

Nationalbankdirektør Lars Rohde bør få tilsynsansvaret for, om Danmarks største banker er robuste nok, så Finanstilsynet i stedet kan koncentrere sig om at kontrollere eksempelvis hvidvask. (Side 7)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

MEDIEBUREAUER ANKLAGES FOR URENT TRAV

Mediebureauernes hemmeligholdelse af vigtig information har skabt en tillidskløft, mener Dansk Annoncørforening. Store virksomheder vælger selv at stå for markedsføring for flere hundrede mio. kr. (Forside, side 6-7)

NYKREDIT GØR EN GOD HANDEL

Landets største realkreditinstitut har indgået en aftale om at købe landets mindste af sin slags, LR Realkredit. Der er ikke flere opkøb på vej, lyder det. (Side 9)

NATTELIVSKONCERN VIL FORANDRE BARGÆSTERS TUR I BYEN MED EN APP

Med betalingsappen Nightpay forsøger nattelivskoncernen Rekom at lære sine gæster bedre at kende. Udvikling af egne apps er blevet en vigtig del af moderne markedsføring. (Side 12-13)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Seneste nyheder