Fredagens aviser med SAS, Ambu og DSV Panalpina

Udgivet den 04-12-2020  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

TRODS GYSERTAL HAR SAS FORTSAT PENGE I KASSEN

Driftstab på over 7 mia. kr. og udsigt til hård konkurrence fra lavprisrivaler om skandinaviske guldruter giver SAS store problemer. Men administrerende direktør Rickard Gustafson står ikke med hatten i hånden. Han mener, at SAS kan klare sig gennem krisen. (Forside, side 6-7)

AMBU BLIVER EN MASTODONT

Topchef Lars Marcher er historie i Ambu, men troen på potentialet er intakt. Han mener dog, at den nye chef går for hurtigt frem. (Side 10)

MINUSRENTER SKUBBER PENGE IND I INVESTERINGSROBOT

Negative renter får danske bankkunder til at lede efter nye steder at placere pengene. Et af de steder, man mærker det, er hos investeringsrobotten Nord Investments. (Side 18)

ATP I NYT TJEK AF PORTEFØLJE PÅ 150 MIA. KR.

Manglende fokus på blandt andet miljø kan blive et problem for de unoterede investeringer. Derfor gennemgår ATP nu portefølje på 150 mia. kr. (Side 20)

CORONAKRISEN KOSTER DANMARK 336 MIA. KR.

60.000 kr. kommer coronakrisen til at koste hver enkelt dansker i tabt økonomisk aktivitet samt mistede menneskeliv. Det vurderer CBS-professor Jesper Rangvid. (Side 24)

DOLLAR DYKKER TIL LAVESTE KURS I TRE ÅR

Verdens førende valuta var oppe i næsten 7 kr. i foråret, men er siden raslet nedad, og den skal videre ned under 6 kr., spår Nordea. (Side 28)

BERLINGSKE BUSINESS

MAGASIN-EJER HAR FORSØGT AT SÆLGE KÆDEN I TO ÅR

Magasins ejer Debenhams har i flere år været i stor økonomisk krise og forsøgt at sælge den danske kæde, som er en god forretning. Rådgiverne har forsøgt næsten alt, men ingen har villet købe Magasin til den pris, som briterne forlanger. (Forside, side 8-9)

SAS FIK GIGANTISK UNDERSKUD

Rickard Gustafson, øverste chef i SAS, fremlagde torsdag et af de største underskud nogensinde i Skandinavien. Han håber på, at coronakrisen er på vej ind i sidste fase, og at flyindustrien i 2022 langsomt vil begynde at komme tilbage til normale tilstande. (Side 2)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

BARSK FREMTID VENTER SAS

Et forventet markant fald i erhvervstrafikken truer forretningsmodellen for SAS. Samtidig er der udsigt til priskrig på et niveau, hvor SAS ikke kan tjene penge, vurderer analytikere. (Forside, side 8-9)

DSV HAR KØBT ET SYDAFRIKANSK KURÉRSELSKAB

Den danske transportkoncern DSV Panalpina har købt det sydafrikanske selskab Globeflight Worldwide Express, der vil øge DSV's tilstedeværelse inden for eksprespakkeområdet. Globeflight driver forretning i Sydafrika og Swaziland. (Side 2)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Relaterede nyheder