Fredagens avisuddrag med Mærsk og Carlsberg

Udgivet den 11-07-2014  |  kl. 07:09  |  

BØRSEN

MÆRSK-SELSKAB UNDER PRES

Maersk Drilling er ramt af en række udfordringer i et stagnerende marked, hvor omkostningerne til skibe og opgradering af borerigge er stigende. Det sætter selskabet under pres, hvis det skal nå sit 2018-mål. (forside og side 6-7)

MAERSK LINE PRØVER ALLICANCE-LYKKEN IGEN

Efter kinesiske myndigheder fik sat en stopper for en alliance mellem Maersk Line, A.P. Møller-Mærsk og rivalerne MSC, forsøger Maersk Line sig nu igen. Denne gang kun med MSC, og den nye alliance kommer til at hedde 2M. (side 8)

TRYG VIL SPARE YDERLIGERE EFTER FLOT REGNSKAB

Den danske forsikringsgigant Tryg kan i et nyt kvartalsregnskab bryste sig af et resultat før skat på 1,2 mia. kr. sammenlignet med 688 mio. kr. samme periode sidste år. Dog har topchef Morten Hübbe øjnene rettet mod selskabets effektiviseringsprogram, der fremover skal sænke omkostningerne med 1 mia. kr. og lede til at nå det ambitiøse mål om at have en egenkapitalforrentning på mindst 20 pct. (side 10-11)

OVEREMPLEMENTERING AF EU-LOV RAMMER YDEROMRÅDER

Søren Gade, der er adm. direktør i Landbrug og Fødevarer, kritiserer politikerne for at overemplementere EU-lov i danske yderområder, hvor landbruget er bærende for væksten, men bliver holdt nede. Han opfordrer til på forhånd at beregne konsekvenser ved overemplementering for at komme problemet til livs. (side 12)

TÆNKETANK: EU-AFTALE RAMMER SMÅ REALKREDITINSTITUTTER

Cheføkonom i Tænketanken Europa, Mikkel Høegh, vurderer, at en aftale mellem Danmark og EU-kommisionen kan ramme små realkreditinstitutter som BRF og DLR. Kunder i disse banker kan se frem til begrænset udbud og øget renterisiko. (side 14)

BERLINGSKE BUSINESS

PSO-LETTELSE ER FINANSIERET AF ERHVERVSLIVET

Regeringen og Venstres milliardlempelse i PSO-afgiften er ifølge et notat fra vækstforhandlingerne om PSO-lempelsen hovedsageligt finansieret af erhvervslivet selv. Afgiften lempes med i alt 7,9 mia. kr., hvoraf 7,4 mia. kr. finansieres af erhvervslivets sløjfede erhvervsstøttepuljer, ændringer i virksomhedsskatten og andre øremærkede penge til erhvervslivet. (forside og side 4-5)

MÆRSK I NY ALLIANCE

Maersk Line vil nu satse på nyt parløb med rivalen MSC, der skal være med til at fylde selskabets store Triple-E-skibe på øst-vest-ruter og i sidste ende øge selskabets samlede omsætning. (side 6-7)

TRAFIKTAL FLYVER I VEJRET I KØBENHAVNS LUFTHAVN

Med 2,52 mio. mennesker gennem terminalerne skulle juni skulle vise sig at være den mest trafikerede måned nogensinde i Københavns Lufthavns historie. Især var væksten i antallet af transferpassagerer eksploderet med hele 19,4 pct. sammenlignet med samme måned sidste år. (side 8)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV & ØKONOMI

BORGMESTER FØLTE SIG PRESSET AF LOBBYARBEJDE

Borgmester i Frederikshavn, Birgit Stenbak Hansen (S), skulle i juni behandle en ansøgning fra den franske energigigant Total, der ønskede at foretage prøveboringer efter skifergas. I den forbindelse udtaler hun nu, at hun følte sig enormt presset af Energistyrelsen til at tillade prøveboringerne, selvom det reelt er de lokale myndigheder, der skal give tilladelsen. (side 4)

CARSLBERG-BOSS NÆGTEDE AT ADLYDE OBAMA

Præsident Obama opfordrede vestlige topchefer, der har forretning i Rusland, om at blive væk fra sidste måneds økonomiske topmøde i Skt. Petersborg. Men koncernchef i Carlsberg Jørgen Buhl Rasmussen insisterede på at deltage alligevel. Han mener, at det ville sende et forkert signal at blive væk fra et topmøde med præsident Putin på trods at uroen i Ukraine. (side 6-7)

DANSKE VIRKSOMHEDER ER VERDENSMESTRE I HURTIG BETALING

Ifølge en ny undersøgelse foretaget af kreditforsikringsselskabet Atradius er danske virksomheder de bedste i Europa til at betale regninger til tiden og mindske tab på udestående. Nærmeste konkurrent er Sverige. (side 10-11)

/ritzau/FINANS

Redaktion +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk