Fredagens obligationer: Flugt fra aktier gav rentedyk

Udgivet den 26-11-2021  |  kl. 17:24  |  

Rentefaldet på 6 basispoint, som satte ind allerede i den indledende handel drevet af fornyet coronafrygt, blev udbygget hen over fredagen, og ved danske børslukketid var renten på den tiårige toneangivende danske statsobligation raslet ned i minus 0,07 pct.

Det er 9 basispoint lavere end lukkeniveauet torsdag, før oplysningerne om den nye coronavariant havde ramt markedet.

Den nye variant er først sporet i Sydafrika, og bekymringer er, om den er mere smitsom og måske resistent over for eksisterende vacciner.

På de store europæiske rentemarkeder i Tyskland og Frankrig sås tilsvarende rentefald på 8 basispoint og på 14 basispoint i London. I New York var rentefaldet ved dansk lukketid 14 basispoint.

Renterne faldt parallelt med nedturen på de globale aktiemarkeder, i takt med at investorerne søgte mod sikker havn i obligationer. På de store markeder faldt de toneangivende indeks 3-4 pct. i Paris, London og Frankfurt.

Den nye coronavariant meldte sig på en dag, hvor handlerne ikke havde så mange andre inspirationskilder at forholde sig til. Kalenderen var tom for tunge nøgletal, og USA bidrog med nedsat aktivitet på en kort handelsdag, hvor flere markedsdeltagerne holdt forlænget weekend efter fejring af Thanksgiving torsdag.

.\\˙ MarketWire

Henning Lars Nielsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯