Fredagens obligationer: Renten blev sendt ned efter skuffede PMI-tal

Udgivet den 22-11-2019  |  kl. 17:00  |  

De danske statsrenter tikkede op fra børsåbning fredag, men i løbet af formiddagen vendte stemningen. I løbet af formiddagen kom der let skuffende PMI-tal for eurozonen, hvorefter renten faldt, og det holdt ved dagen ud.

Den tiårige danske statsobligation endte med en rente på minus 0,34 pct., hvilket er 3 basispoint lavere end torsdag eftermiddag.

Da ugen blev indledt blev statspapiret handlet med en rente på 0,31 pct., som også var slutniveauet torsdag.

PMI-barometeret over indkøbschefernes syn på aktiviteten i eurozonen udviklede sig lidt dårligere end ventet i november. Det overordnede indeks faldt til 50,3 i novembers foreløbige opgørelse, hvor forventningen ifølge Bloomberg News var 50,9.

I løbet af fredagen kom der også flere nøgletal fra den anden side af Atlanten, hvilket dog ikke var nok til at vende stemningen.

Her overraskede både PMI-indekset og forbrugertillidsindikatoren fra University of Michigan positivt i november. For industrisektoren landede den foreløbige PMI-opgørelse for november på 52,2. Der var ventet 51,4 ifølge Bloomberg News.

Michigan-tillidsindekset steg til 96,8 mod ventet 95,7.

Fredag kom den nye direktør for Den Europæiske Centralbank (ECB), Christine Lagarde, også med input til dagens handel. I et notat efter talen konkluderede Nordea, at hun gav indtryk af, at der ikke er nye pengepolitiske lempelser på vej.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯ 

Relaterede nyheder