Fredagens obligationer: Renten dykkede på dag med flere PMI-tal

Udgivet den 24-01-2020  |  kl. 17:05  |  

Det startede fredag med små rentestigninger på det danske obligationsmarked, men ud på eftermiddagen satte et rentefald ind.

Det betød, at den toneangivende tiårige statsobligation endte med en rente på minus 0,32 pct., hvilket er 2 basispoint lavere end torsdag ved børslukning - og 10 basispoint lavere end fredag eftermiddag ugen før.

Fredagens fald var stort set på linje med det, der blev set på ledende statspapirer med tilsvarende løbetid i Frankrig og Tyskland.

Investorerne kunne fredag skæve til en stribe PMI-tal fra begge sider af Atlanten som inspiration til dagens handel.

Fra morgenstunden viste PMI-barometeret over de tyske indkøbschefers syn på aktiviteten sig bedre end ventet i den foreløbige opgørelse for januar, da det overordnede indeks steg til 51,1 mod ventet 50,5.

Et indeks over 50 indikerer, at flertallet forventer fremgang, mens en aflæsning under 50 indikerer tilbagegang for sektoren.

I løbet af eftermiddagen tikkede det amerikanske af slagsen ind, og her viste det samlede indeks fremgang til 53,1 i januars foreløbige opgørelse fra 52,7 måneden før.

Tallet for servicesektoren overraskede positivt med en stigning til 53,0 mod ventet 52,8, mens det for industrien skuffede med et fald til 51,7 mod ventet 52,5.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯ 

Relaterede nyheder